Δήμος Γλυφάδας: Προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης στον Υμηττό για τις πυρκαγιές (VIDEO)




Για πρώτη φορά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, o Δήμος Γλυφάδας, θα χρησιμοποιήσει ένα προηγμένο σύστημα, για την προστασία του Υμηττού από τις πυρκαγιές. Τα υπερσύγχρονα αυτά συστήματα, έχουν εγκατασταθεί σε συγκεκριμένα σημεία και σύντομα θα τοποθετηθούν και σε άλλα, για να καλυφθεί πλήρως την περιοχή. Δείτε τι αναφέρει ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου:

“Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) κρύβει τρομερές δυνατότητες. Δυνατότητες που οφείλουμε να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας και του κοινού καλού. Αυτό ακριβώς κάνουμε στη Γλυφάδα μας:

Πρώτος και κύριος στόχος όλων μας βέβαια παραμένει πάντοτε η πρόληψη, αλλά πλέον έχουμε ένα νέο, καινοτόμο εργαλείο και για την καταστολή. Πως θα γίνει λοιπόν αυτό; Με θερμογραφικές κάμερες τεχνητής νοημοσύνης!

Οι κάμερες αυτές συνοδεύονται μάλιστα από σύστημα με αυτόματη ενεργοποίηση υδροβόλων κατάσβεσης σε περίπτωση ανίχνευσης φωτιάς. Επαναλαμβάνω, δεν είναι επιστημονική φαντασία, είναι πραγματικότητα!



Το σύστημα διαθέτει αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βασίζονται στο λεγόμενο deep learning analysis και μπορούν να ανιχνεύσουν είτε καπνό είτε φωτιά με ακρίβεια 98%, σε ύψος 40 εκατοστών.

Μόλις λοιπόν ανιχνευτεί φωτιά, ειδικά υδροβόλα που είναι συνδεδεμένα με το σύστημα, αυτόματα και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, εκτοξεύουν νερό γιά άμεση κατάσβεση της περιοχής ενώ ταυτόχρονα δίνουν ικανό χρόνο στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική μας Προστασία για να παρέμβουν.

Θα επανέλθουμε σύντομα με αναλυτική ενημέρωση για όλες τις προσπάθειες που κάνουμε τόσο στο κομμάτι της πρόληψης όσο και της καταστολής, για να διαφυλάξουμε – όπως πρέπει – ως κόρη οφθαλμού τον πνεύμονα ζωής της Γλυφάδας, τον Υμηττό μας.”

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Δήμος Γλυφάδας: Προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης στον Υμηττό για τις πυρκαγιές (VIDEO)

  • 01/04/2023 at 12:28 μμ
    Permalink

    Πολύ καλό. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει φύλαξη.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.