Δήμος Αλίμου: «Η ζωή είναι ωραία» (Μάιος 2023)




«Σκέφτηκα πόσο δυσάρεστο είναι να έχεις κλειδωθεί απέξω. Και επίσης σκέφτηκα πόσο χειρότερο είναι, ίσως, να έχεις κλειδωθείς μέσα» Βιρτζίνια Γούλφ

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.

Ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να αποτελεί την αφορμή για τις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο!

Με αισιοδοξία και δύναμη απολαμβάνουμε για ακόμα μια χρονιά την Άνοιξη και ζούμε την κάθε μέρα με ζωντάνια! Συνεχίζουμε μέσα από τη συμμετοχή μας σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης να στηρίζουμε τους πολιτιστικούς χώρους και τον καλλιτεχνικό κόσμο που μας υποδέχονται και αδημονούν μέσα από κάθε είδους τέχνη να δημιουργήσουμε παρέα νέες αξέχαστες στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης.



Η μεταφορά θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ & ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Τετάρτη 3 Μαΐου

Εγκαίνια Εικαστικής Έκθεσης

«Αντί Στεφάνου» με έργα του Χρίστου Καρά

Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου (Λεωφόρος Ιωνίας 96)

Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης με έργα του πρωτοπόρου εικαστικού Χρίστου Καρά και τίτλο «Αντί Στεφάνου».

Ο Χρίστος Καράς, που έφυγε από τη ζωή ανήμερα του Πάσχα, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αποκαλούμενης Γενιάς του ’60. Με το σύνολο του έργου του κατατάσσεται στους δημιουργούς που έφεραν ουσιαστική τομή στην ελληνική τέχνη. Αγωνιζόταν επίμονα για την κατάκτηση μιας νέας εικόνας από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας έως και τα 93 του χρόνια.

Κομψό και ακριβές σχέδιο, αρμονία και χρωματική πλαστικότητα, δυναμικοί πειραματισμοί, αυστηρή δομή, στέρεη οργάνωση της σύνθεσης και ρυθμός, ονειρική ατμόσφαιρα και λυρική αίσθηση, είναι στοιχεία που αντανακλώνται στη δουλειά του και επικυρώνουν τη συμβολή του Χρίστου Καρά στη μεταπολεμική καλλιτεχνική σκηνή.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Καθηγητής και Ιστορικός Τέχνης Μάνος Στεφανίδης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λειτουργία έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 20:30

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 π.μ. – 14:00 & 18:00 – 20:30

Κυριακή 14 Μαΐου, στις 20:00

Θεατρική Παράσταση

«Πάμε Στοίχημα;» Μια παράσταση για την Ελλάδα

Θέατρο Μπέλλος

Πέντε ηθοποιοί της γενιάς των late 90’s μετ-επισκέπτονται επί σκηνής τους μεγάλους σταθμούς μνήμης της παιδικής, της εφηβικής και της μετεφηβικής της ηλικίας που σκιαγραφούν την πορεία της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων δύο δεκαετιών. Στάσεις σε αυτό το νοσταλγικό ταξίδι αποτελούν οι σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, στιγμές εθνικής περηφάνιας και εθνικού πανικού.

Μία ποπ γενιά μεγαλώνει χορεύοντας, τραγουδώντας και βάζοντας γκολ και καλάθια με γαλανόλευκα water tattoos στο μπράτσο, μέχρι να μεγαλώσει και να αναρωτηθεί σήμερα τι ακριβώς σημαίνει νίκη και ήττα. Τώρα που οι νίκες μας αποδομούνται και υπονομεύονται, το μόνο που μας έμεινε να ελπίζουμε είναι οι 5+1 αριθμοί του Τζόκερ;

Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Δραματουργία: Γιώργος Παύλου

Ερμηνεύουν: Νοεμή Βασιλειάδου, Ειρήνη Μαυρικάκη, Ιωάννης Μπάστας, Σπύρος Μπόσγας, Γιώργος Φασουλάς

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Τρίτη 9 Μαΐου

Παρασκευή 19 Μαΐου, στις 21:00

Θεατρική Παράσταση

«170 τετραγωνικά»

Θέατρο Ιλίσια

Τα «170 τετραγωνικά», με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν μακριά. Σκληρές αντιθέσεις και διαφωνίες δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει. Μια απογευματινή επίσκεψη – βόμβα, θα φέρει αντιμέτωπους όλους τους αντιήρωές μας με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους, και θα εκτροχιάσει με κωμικό και απρόσμενο τρόπο την ήδη ασταθή πορεία τους.

Κρυμμένα μυστικά, απανωτές ανατροπές και εκκωφαντικές αποκαλύψεις συνθέτουν έναν οικογενειακό συναισθηματικό ντέρμπυ κορυφής, σε ένα «ρινγκ» 170 τετραγωνικών μέτρων.  Πόσα νομίζεις ότι ξέρεις για τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους; Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος;

Το αίμα νερό δε γίνεται, αλλά όταν το αίμα βράζει…

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Ερμηνεύουν: Ήβη Νικολαΐδου, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Τσιμπρικίδου, Λυδία Γιαννουσάκη, Γιωργής Τσουρής

Τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 12 Μαΐου

Κυριακή 28 Μαΐου

Alimos Classic Car Sunday 4

Κλασικά αυτοκίνητα στον Άλιμο

Παραλιακός πεζόδρομος Αλίμου

Από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τη δύση του ηλίου

Το Alimos Classic Car Sunday 4, η εντυπωσιακή αυτή υπαίθρια έκθεση κλασικών αυτοκινήτων επιστρέφει με νέα/παλιά εκθέματα.

Έτσι, στον μαγευτικό πεζόδρομο της παραλίας του Αλίμου, πλάι στη θάλασσα, την Κυριακή 28 Μαΐου, ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με τον Νίκο Μαστοράκη διοργανώνει το τέταρτο ACCS, μεγαλύτερο και πιο πλούσιο από τα προηγούμενα, με περισσότερα και σπανιότερα αυτοκίνητα. Η ιστορία του αυτοκινήτου σε τέσσερις τροχούς και κάπου 150 πανάκριβα και εκπληκτικά συντηρημένα μοντέλα που, παρά την ηλικία τους, συναγωνίζονται επικίνδυνα τα σύγχρονα του εμπορίου!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 20:30

Περιπατητική Θεατρική Παράσταση

«Τυφλός Ξεναγός»

Αρχαιολογικός Χώρος της Ελευσίνας

Μια συμπεριληπτική παράσταση – ξενάγηση γεμάτη μουσική και ποίηση, σχεδιασμένη για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2023. Πρόκειται για μια περιπατητική ξενάγηση-αφήγηση που ξεκινάει με τη δύση του ηλίου μέσα από τα μάτια μιας τυφλής ξεναγού και απευθύνεται σε βλέποντες και μη θεατές. Στο δεύτερο μέρος, μετά τη βασική ξενάγηση, μια ομάδα ηθοποιών και μουσικών, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένων συνοδών, μαζί με την τυφλή ξεναγό επιχειρούν μία «άλλη» ξενάγηση, όταν πια έχει βραδιάσει. Μια καλλιτεχνική απόπειρα για την προαγωγή της ισότητας στην πρόσβαση, τη συμμετοχή, την εξοικείωση των τυφλών ατόμων με το σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι και συνάμα την ενεργοποίηση των αρχαιολογικών τόπων μέσα από μια πιο σύγχρονη και συμπεριληπτική ματιά. Η performance υλοποιείται εις μνήμην του πρώτου επίσημου τυφλού ξεναγού στην Ελλάδα, Θοδωρή Κώνστα.

Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Παύλος Παυλίδης

Ερμηνεύουν: Ελένη Γκουβάτσου, Μαρίνα Καλογήρου, Ανθή Φουντά, Gary Salomon

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ με απαραίτητη την προ κράτηση δελτίου εισόδου

Η προκράτηση γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα (https://2023eleusis.eu/) μέχρι να εξαντληθούν τα δελτία εισόδου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.