Δήλωση του Γιάννη Μπαλάφα για τα 56 χρόνια από την αποφράδα 21η Απριλίου 1967




Ο Γιάννης Μπαλάφας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, παραβρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση κατάθεσης στεφάνου του ΣΦΕΑ, στο χώρο του ΕΑΤ-ΕΑΣ, τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών και αγωνιστριών του  αντιδικτατορικού αγώνα και, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

21 Απριλίου 1967 -21 Απριλίου 2023

Πέρασαν 56 χρόνια από την κατάλυση της δημοκρατίας και την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών που κράτησε μέχρι το 1974.  

Δεν ξεχνάμε!



Θυμόμαστε πάντα όσους έδωσαν τη ζωή τους, όσους αντιστάθηκαν στη δικτατορία. Θυμόμαστε πάντα και δεν ξεχνάμε όσους θυσίασαν την ελευθερία τους, όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία του ελληνικού λαού.

Δεν ξεχνάμε ακόμα και όσους στήριξαν τη δικτατορία και τα ιδεολογικά παιδιά τους που σήμερα επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Γι’ αυτό και δεν έχουν θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο γιατί μισούν τη δημοκρατία, μισούν τον κοινοβουλευτισμό. 

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ποτέ δεν είμασταν. 

Ούτε τότε, ούτε τώρα!

Αντλούμε διδάγματα από το χτες της αντίστασης και της υπεράσπισης της δημοκρατίας. Οι αγώνες για ελευθερία, οι αγώνες για δημοκρατία είναι η μήτρα για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας. 

Δεν ξεχνάμε!  

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. 

Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, από όσους παίρνουν θέση, όχι από όσους κρατούν ίσες αποστάσεις…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.