Άλιμος: Η ομάδα Alma Libre έσωσε γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε σωλήνα υδρορροής (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Eνα εξαιρετικά δύσκολο περιστατικό που αφορούσε γατάκι εγκλωβισμένο σε κατακόρυφη υδρορροή οικίας στην περιοχή του Αλίμου, αντιμετώπισε η ομάδα διάσωσης ζώων Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Δείτε αναλυτικά πως στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης:

“Κληθηκαμε για ένα εξαιρετικά δύσκολο περιστατικό που αφορούσε γατακι εγκλωβισμενο σε κατακόρυφη υδροροη οικίας στην περιοχή του Αλίμου .
Μετά από συνεννόηση κ εφόσον λάβαμετις απαραίτητες φωτογραφίες από το σημείο προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα του πεδίου μετεβη εθελοντης μας στον χώρο για να ξεκινήσουν οι πρώτες προσπάθειες εντοπισμού του ζωου.


Η παρούσα υδροροη βρισκόταν σε πλαϊνό τοίχο ή οποια ξεκίναγε από την ταράτσα κ κατέληγε στην αυλή με 15μετρα περίπου ύψος συνολικά.
Το σημείο εισόδου του μωρού ηταν από την ταράτσα στην οποία η μάνα τους είχε μεταφέρει τα δύο μωρά της για να τα προφυλάξει καθώς στις γύρω αυλές υπήρχαν κ άλλες γατες .
Το σημείο που είχε φτάσει το ζώο ηταν από το αρχικό σημείο εισόδου στα τρία μέτρα κάτω.
Σε παράπλευρη σωλήνα η οποία έβγαινε από το μπαλκόνι κ συναντούσε την υδροροη είχε σταματήσει το ζώο καθώς φρακαρε πανω της στην κυριολεξία κάτι που φάνηκε αργότερα.
Με τρομερό επίπονο κόπο βρήκαμε από που θα βολεύε να προσεγγίσουμε το σημείο προκειμένου να αφαιρέσουμε τμήμα του πλαστικού σωλήνα βάζοντας ανορθόδοξα σκάλα κ χρησιμοποιώντας κ μια ντουλάπα μπαλκονιού ξεκίνησε ο εθελοντης μας να κάνει τον ζογκλέρ αφαιρώντας σιγα σιγα κομματάκια από την υδροροη.

Δεν αργήσαμε να έρθουμε σε οπτική επαφή με το ζώο το οποίο ήταν σε περίεργη στάση λόγο στενότητας της επιμαχης σωλήνας.
Με άκρως προσεκτικές κινήσεις καταφέραμε να βγάλουμε την όμορφη μικρούλα μετά από μισής ώρας προσπάθειας.
Όση ώρα επιχειρούσαμε ο φόβος ηταν ένας κ μοναδικός.
Μην βρει το ζώο διέξοδο κ φύγει στο κενό. Εκει ηταν κ το δυσκολο κομμάτι της διάσωσης καθώς ο εθελοντης δούλεψε από το παραπλευρο μπαλκόνι σε μη διαχείρισιμο πεδίο.



Ευτυχώς όλα πήγαν καλά κ η μικρή κρατήθηκε από την γυναίκα που μας φωναξε για την απαραίτητη περιποίηση της .
Κλείστηκε κ το σημείο εισόδου προς αποφυγην παρόμοιου περιστατικου.
Εθελοντης μας
Βαγγελης Σ”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.