To 1o Eσπερινό EΠΑΛ Tαύρου στη Δρέσδη της Γερμανίας με το Erasmus+




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δραστηριότητα κατάρτισης Erasmus+ 20 μαθητών του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ταύρου από τον τομέα Διοίκησης-Οικονομίας στη Δρέσδη της Γερμανίας (3-17/2/23). Το Erasmus+ είναι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εκπαίδευσης είχε ως θέμα την Επιχειρηματικότητα και αποτελεί μέρος του Σχεδίου Erasmus+ του σχολείου μας με τίτλο: «Σύγχρονα εργαλεία και δεξιότητες για την επαγγελματική εξέλιξη εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτικών σε μία Ευρώπη που αλλάζει».

H εκπαίδευση έγινε στα αγγλικά, στο εκπαιδευτικό κέντρο WBS και περιελάμβανε πρακτικές ασκήσεις
(δημιουργία business plan, SWOT analysis, κοστολόγηση), παρουσιάσεις καινοτόμων start-ups από τους δημιουργούς τους, καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις (Volkswagen, Die Gläserne Manufaktur). Μέσα από την καθημερινή εκπαίδευση οι μαθητές απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και ανέπτυξαν τις δεξιότητες που απαιτούνται για το σύγχρονο επιχειρείν. Στον ελεύθερο χρόνο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Δρέσδη και τον πολιτισμό της.
Μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την εμπειρία μας στο Instagram στη σελίδα esperinoepaltavrou
Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε τις δράσεις μας στο πλαίσιο του Erasmus+ στην ιστοσελίδα του σχολείου: 1epal-esp-tavrou.att.sch.gr
Ο Διευθυντής – Στυλιανός Μαραγκάκης



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.