Nέα Σμύρνη: Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες για τα ναρκωτικά έξω από σχολείο




Ελεύθερoι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, αφέθηκαν η 18χρονη και ο 23χρονος που είχαν συλληφθεί με άλλα δύο άτομα το βράδυ της Κυριακής 12/3, από το τμήμα ασφαλείας Νέας Σμύρνης, για παράβαση νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Έξω από δημοτικό σχολείο της περιοχής είχε εντοπιστεί μία νάιλον συσκευασία που περιείχε 120 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Τα άλλα δύο άτομα ηλικίας 19 και 20 ετών αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο δικηγόρος της 18χρονης, Γεώργιος Α. Κριεμάδης, δήλωσε για την υπόθεση στο notia.gr:

“Κάτοικος της περιοχής είδε από το μπαλκόνι του άγνωστο άτομο να σταθμεύει το όχημά του και να τοποθετεί μία σακούλα έξω από δημοτικό σχολείο της Νέας Σμύρνης. Ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές και στη σακούλα αυτή ανευρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και μία ζυγαριά ακριβείας.

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε την εντολέα μου, μαζί με τρία ακόμα άτομα, η οποία από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις σε βάρος της κατηγορίες. Σε άπαντες τους συλληφθέντες ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη. Ωστόσο, όπως αποδείξαμε ενώπιον των ανακριτικών αρχών, η δεκαοκτάχρονη ουδεμία σχέση έχει με την ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών. Η εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.”



Η δήλωση του δικηγόρου του 23χρονου Γεωργίου Χρ. Μακρή:

“Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον εντολέα μου, ένα παιδί μεταναστών – πρότυπο, μαζί με τρία ακόμα άτομα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, το οποίο και απεδείχθη, ήδη ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας ναρκωτικών Αθηνών, η οποία και εκτίμησε τα ενώπιον της στοιχεία και με πολλή ευθύνη απέναντι στον ρόλο της τον απόλυσε σε πρώτη φάση άνευ περιοριστικών όρων και στη συνέχεια έπαυσε την ποινική δίωξη αναφορικά με το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών. Σε όλους τους συλληφθέντες αρχικά ασκήθηκε η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ωστόσο, όπως αποδείξαμε ενώπιον των ανακριτικών αρχών, ο εντολέας ουδεμία σχέση έχει με την ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών – ούτε καν ως χρήστης. Το
αποτέλεσμα ήταν ο εντολέας μου να απολυθεί ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί εξ αρχής από την ανακρίτρια κανένας περιοριστικός όρος και κατόπιν της εξέτασης όλων να παύσει πάραυτα την ποινική δίωξη εναντίον του. Είναι μεγάλη τιμή για τον υπερασπιστή να γνωρίζει ότι έχει συνδράμει να αποδοθεί δικαιοσύνη και ακόμη πιο μεγάλη ευτυχία να έρχεται ενώπιον αρχών και λειτουργών που
τιμούν τη δικαστική τήβεννο και τις ποιότητες που την καθορίζουν.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.