«Kαλός Σαμαρείτης» – Διαδικτυακό θεματικό εργαστήριo




Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σπαστικών Παιδιών «Kαλός Σαμαρείτης», πραγματοποίησε την Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023, διαδικτυακό θεματικό εργαστήριo (eWorkshop) με θέμα: «Ρομποτική υποβοηθούμενη εκπαίδευση βάδισης σε παιδιά με ΕΠ (εγκεφαλική παράλυση)», παρουσιάζοντας ένα σημαντικό ζήτημα για τη ζωή των παιδιών με Εγκεφαλική Παράλυση.
Στο eWorkshop έγινε ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στην καθημερινότητά τους. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν, παράλληλα, για συστήματα υποβοηθούμενης βάδισης και τα αποτελέσματα αυτών στην πράξη.
Το workshop χαιρέτισε με ομιλία ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΑΜΕΑ, κύριος Ιωάννης Λυμβαίος. Το Σύλλογο «Καλός Σαμαρείτης» εκπροσώπησε η κυρία Έλενα Γιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός.
Ομιλητές του Διαδικτυακού Θεματικού Εργαστηρίου ήταν από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Συλλόγου, η κυρία Διονυσία Θανοπούλου και ο κύριος Δημήτριος Ρετσινάς και από το Τμήμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής ο κύριος Παναγιώτης Παγανέλης.

Ο «Καλός Σαμαρείτης» είναι ένα Σωματείο αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό με υπουργική απόφαση 2288/ 18-8-1978 του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Εποπτεύεται και ελέγχεται από τη Διεύθυνση Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής και από τη Διεύθυνση ΑμεΑ του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και προσφέρει καθαρά κοινωνικό έργο.
Από την Ίδρυσή του, πριν από 38 χρόνια έχει μια μακρά πορεία στην εξυπηρέτηση του ανθρώπου που πάσχει κυρίως από εγκεφαλική παράλυση.
Σκοπός του Σωματείου είναι η προστασία , πρόνοια, βοήθεια και περίθαλψη ιατροκοινωνικού χαρακτήρα των νοητικά υστερούντων και σπαστικών παιδιών που έχουν ανάγκη προστασίας και εκπαίδευσης. Σκοπός, επίσης του σωματείου είναι η κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών αυτών μέσα από τόνωση της αποδοχής κάθε ανθρώπου ,τόσο από την οικογένειά του όσο και από την κοινωνία.
Διατηρεί οργανωμένο Επιστημονικό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης στην Αργυρούπολη, όπου περιθάλπει 39 ΑμεΑ και των δύο φύλων, εφόρου ζωής, που πάσχουν από βαριά νοητική υστέρηση και σύνοδα σύνδρομα που δεν τα φιλοξενούν άλλα παρεμφερή ιδρύματα.
Τα μέλη του Σωματείου είναι ιδρυτικά, επίτιμα και αρωγά. Το Σωματείο διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών και τακτικών μελών του Σωματείου με αναπληρωματικά μέλη. Η θητεία των μελών του ΔΣ είναι τριετής και μεριμνά για την ευόδωση των σκοπών του Σωματείου.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.