Ταυτοποιήθηκε η σορός της φοιτήτριας Αναστασίας Παπαγγελή από το Παλαιό Φάληρο




Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η μεγαλύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα στη Βόρεια Ελλάδα, βιώνει τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του, σημειώνει σε ανακοίνωσή του μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως έγινε γνωστό, ταυτοποιήθηκε η σορός της 19χρονης φοιτήτριας, από το Παλαιό Φάληρο με καταγωγή από την Λυκούρια Καλαβρύτων, Αναστασίας Ηλ. Παπαγγελή, η οποία βρισκόταν στο τρένο ταξιδεύοντας στη Θεσσαλονίκη, όταν αυτό συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Η 19χρονη φοιτήτρια πήγαινε στην Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε στη Γεωπονική στο ΑΠΘ, με το μοιραίο τρένο και είχε επιβιβαστεί στο τρίτο βαγόνι. Από την ώρα του δυστυχήματος δεν είχαν βρεθεί ίχνη της. Πριν από λίγη ώρα, έγινε η ταυτοποίησή της μετά από δείγματα DNA, σβήνοντας τις όποιες ελπίδες, με το δράμα της οικογένειας να είναι πλέον αβάστακτο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών, το ΑΠΘ θρηνεί την απώλεια εννιά φοιτητών του. Παράλληλα, αναφέρεται ότι υπάρχουν 26 φοιτητές του πανεπιστημιακού ιδρύματος ανάμεσα στους τραυματίες. «Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους. Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας. Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Βουβαμάρα, θλίψη, οδύνη.

Με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη Λυκούρια του Δήμου Καλαβρύτων ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θανάσης Σβίγγος, με αφορμή την παρουσία της Αναστασίας Παπαγγελή στη λίστα αγνοουμέμων της σιδηροδρομικής τραγωδίας,που σημειώθηκε στα Τέμπη, μέχρι και χθες το βράδυ που ταυτοποίηθηκε η σορός της με DNA των δικών της, οι οποίοι και ενημερώθηκαν.



«Τι να πούμε βρε παιδιά; Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι…», ανέφερε στην εφημερίδα “Πελοπόννησος ο Θανάσης Σβίγγος, προσθέτοντας ότι «το κλίμα στο χωριό μας είναι παγωμένο, έχουν όλοι πάθει ένα μεγάλο σοκ και περίμεναν, με μεγάλη αγωνία, τα νέα και τις επίσημες ανακοινώσεις».

Η Αναστασία Παπαγγελή έμενε μαζί με την οικογένειά της στην Αθήνα και πήγαινε εκείνο το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σπούδαζε Γεωπονική του ΑΠΘ. Η νεαρή φοιτήτρια βρισκόταν στο 3ο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας, το οποίο δέχθηκε το σφοδρό χτύπημα από τη σύγκρουση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό κορίτσι, ιδιαίτερα αγαπητό στο χωριό μας», δήλωσε ο Θανάσης Σβίγγος για την Αναστασία και πρόσθεσε: «Η οικογένεια μένει μόνιμα στην Αθήνα, όμως τα καλοκαίρια ερχόταν για διακοπές στο χωριό μας. Η Αναστασία αγαπούσε πολύ τα μέρη μας. Ηταν πάντα χαμογελαστή και ευγενική».

Ο κοινοτάρχης Λυκούριας έκανε λόγο για «μια θαυμάσια οικογένεια», αναφέροντας πως «ο πατέρας της Αναστασίας, Ηλίας Παπαγγελής είναι γιατρός ορθοπαιδικός και η μαμά της εργάζεται κι αυτή στον χώρο της Υγείας. Είναι πολύ καλοί άνθρωποι και είμαστε όλοι συγκλονισμένοι για όλο αυτό που έχει συμβεί».

Οπως μας μεταφέρθηκε και από κατοίκους του ορεινού χωριού της Λυκουρίας: «Δεν θέλαμε ούτε καν να πιστέψουμε την πιθανότητα ότι θα πρέπει να πενθήσουμε τον αδόκητο χαμό ενός πραγματικού αγγέλου. Η Αναστασία είναι για εμάς ένα λαμπρό παιδί, νέα, μορφωμένη, αγαπητή όπως και οι αδελφές της, από ολόκληρη τη νεολαία των Καλαβρύτων με την οποία αλληλεπιδρούσαν κάθε σαββατοκύριακο και τα καλοκαίρια».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.