Δωρεάν τεστ ΠΑΠ από τον Δήμο Γλυφάδας στις 23 Μαρτίου




Είναι η τρίτη μιας σειράς δράσεων οι οποίες διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο Δήμος Γλυφάδας (Κοινωνική Υπηρεσία, Κέντρο Κοινότητας) προσφέρει δωρεάν τεστ ΠΑΠ, την Πέμπτη 23 Μαρτίου, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., με την ευγενική χορηγία του μαιευτήρα χειρουργού γυναικολόγου Βασίλη Μουλακάκη, Αντιδημάρχου Διοικητικού και Δημόσιας Υγείας, ο οποίος θα διενεργήσει τον προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο και θα παράσχει τα απαραίτητα αναλώσιμα. Την ανάλυση των δειγμάτων θα προσφέρει ο ιατρός κυτταρολόγος Μιχάλης Ξενιτίδης, ενώ ο ιατρικός εξοπλισμός για την εξέταση είναι χορηγία της εταιρείας MedicView.

Το τεστ ΠΑΠ έχει ως κύριο σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Είναι μια κυτταρολογική εξέταση που μπορεί να ανιχνεύσει πρώιμες αλλοιώσεις στη σύσταση των κυττάρων, πολύ πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα της ασθένειας. Το τεστ ΠΑΠ μπορεί να δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα και για άλλα προβλήματα που αφορούν το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα. Κάθε γυναίκα αξίζει σωματική ευημερία και μακροζωία και γι αυτόν το λόγο η ενθάρρυνση και η ενδυνάμωσή της για πρόληψη και έγκαιρη πρόγνωση είναι καθοριστικής σημασίας. Ο προληπτικός έλεγχος δεν θα πρέπει να αμελείται από καμία γυναίκα καθώς είναι ο πιο δυνατός σύμμαχος στη σωματική και ψυχική ευεξία.

Ο προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος «Δωρεάν τεστ ΠΑΠ» θα πραγματοποιηθεί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας, Καραϊσκάκη 34 και Τσιτσάνη, Άνω Γλυφάδα.



Το συντονισμό της δράσης έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 210 9647021 (εσωτ.1). Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Ανδρέας Νικολέτος και Ευτυχία Παπαδοπούλου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.