Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο τίμησε τον Νικόλαο Τσάκο και διασκέδασε με Κωστή Μαραβέγια




Ο ιδρυτής, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Tsakos Energy Navigation (TEN), Δρ. Νικόλαος Τσάκος, τιμήθηκε με την διάκριση του “Προσώπου της Χρονιάς” από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Hellenic American Chamber of Commerce HACC), στην 71η ετήσια δεξίωση του οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου στο “Rainbow Room”, στην καρδιά του περίφημου Rockefeller Center, στο Μανχάτταν.


Πρόκειται για την σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κατά την οποία τιμώνται κάθε χρόνο σημαίνοντα πρόσωπα του επιχειρείν – και όχι μόνο – από την Ελλάδα και την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Η φετινή διοργάνωση σηματοδότησε και την επιστροφή του ιστορικού αυτού θεσμού μετά από τέσσερα χρόνια, λόγω της άρσης των επιβεβλημένων περιορισμών της πανδημίας.
“Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι μια ωραία και μεγάλη στιγμή για μένα, που αισθάνομαι κι εγώ Ελληνοαμερικανός. Ήρθα εδώ σε πολύ μικρή ηλικία, μεγάλωσα με το ‘αμερικανικό όνειρο’ και
είναι μεγάλη χαρά να δέχομαι αυτήν την τιμή από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Είμαι εντυπωσιασμένος από την προσέλευση. Θεωρώ ότι υπάρχει δίψα από τους Έλληνες της Διασποράς να έρχονται μαζί για το καλό της μητέρας πατρίδας”, ανέφερε, εμφανώς συγκινημένος, ο Δρ. Νικόλαος Τσάκος, ο οποίος προσήλθε μαζί με την συζυγό του – και δημοφιλή σχεδιάστρια μόδας – Σήλια Κριθαριώτη.


Το πρόγραμμα συντόνισε ο δικηγόρος Ιωάννης Στρατάκης (John C. Stratakis), ενώ τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας και ΗΠΑ ερμήνευσε η Αγγελική Ψώνη. Στην συνέχεια, απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άθας Ιωάννου (Athas Ioannou) και ο πρόεδρος του Δ.Σ., Κλέι Μέιτλαντ (Clay Maytland). Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Capital Link, Νικόλας Μπορνόζης και ο πρόεδρος του Αμερικανικού Νηογνώμονα (American Bureau of Shipping – ABS) Κρίστοφερ Ουερνίτσκι (Christopher Wiernicki), προλόγισαν το Δρα. Νικόλαο Τσάκο, πριν αυτός πάρει τον λόγο για την δική του ομιλία, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Άθα Ιωάννου.
“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι συνεχίζουμε την παράδοση των ετήσιων
δεξιώσεων, την οποία την διακόψαμε, λόγω της πανδημίας, για κάποια χρόνια. Είναι σημαντικό
για τον οργανισμό μας. Είμαστε υπερήφανοι που τιμούμε τον Νικόλαο Τσάκο, ο οποίος είναι ένας πυλώνας της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είναι μαζί μας”, δήλωσε ο κ. Ιωάννου.




Μετά το πέρας του κυρίως προγράμματος, η σκυτάλη πέρασε στον δημοφιλή Έλληνα τραγουδιστή, Κωστή Μαραβέγια, ο οποίος ήταν το πρόσωπο – έκπληξη της εκδήλωσης, σκορπίζοντας το κέφι στους παρευρισκόμενους, ερμηνεύοντας τις πιο γνωστές επιτυχίες του, με φόντο την θέα του 65ου ορόφου σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Μανχάτταν. Στην εκδήλωση βρέθηκε ως προσκεκλημένη και η Καλομοίρα Σαράντη, η οποία ανέβηκε επίσης στην σκηνή για να ερμηνεύσει ένα τραγούδι, κατόπιν παραίνεσης του κοινού.


Το “παρών” έδωσαν ακόμη η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο Μ.Α. της Ελλάδας στα Η.Ε., Ευάγγελος Σέκερης, ο Διευθυντής ΟΕΥ Νίκος Θωμόπουλος, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας, Μαίρη Βαξεβανίδου, ο εκδότης του “Εθνικού Κήρυκα” Ηρακλής Διαματάρης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος GAEPIS, Στέλιος Τακετζής, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου, Αντώνιος Γάσπαρης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Ζαπάντης, ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Ρόουντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης και η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, Τόνια Σωτηροπούλου, σύζυγος του Κωστή Μαραβέγια.
Την διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείτο από τους
Μάρκο Δρακωτό, Γιάννη Στρατάκη, Νάνσυ Παπαϊωάννου, Κλέι Μέιτλαντ, Άθας Ιωάννου και
Βάλια Μητσάκη, σε συντονισμό με την Εκτελεστική Διευθύντρια, Αλεξάνδρα Σπύρου – Μητσάκη.
Πηγή Φωτογραφιών: HACC/Brittainy Newman

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.