Η αφρόκρεμα της Ρυθμικής Γυμναστικής στο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup




Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ρυθμικής γυμναστικής, το Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup, με συμμετοχή αθλητριών top επιπέδου, από τις 5 ηπείρους της γης, φιλοξενείται από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου 2023, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do). Τη διοργάνωση πραγματοποιεί ο Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία», με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ) και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, έχοντας επίσης την υποστήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+».

Συνολικά 250 αθλήτριες και οι προπονήτριες – συνοδοί τους, από 34 χώρες και 5 ηπείρους (Ανδόρα, Αυστραλία, Αρμενία, Βέλγιο, Βολιβία, Βραζιλία, Καναδάς, Πράσινο Ακρωτήριο, Κύπρος, Τσεχία, Αίγυπτος, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδονησία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κορέα, Κουβέιτ, Μολδαβία, Ολλανδία, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Σλοβενία, Ελβετία, Σλοβακία, ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ρουμανία και Ελλάδα), αριθμός διπλάσιος σε σχέση με πέρσι, έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο 8ο Aphrodite Cup, το οποίο υπόσχεται ξεχωριστό θέαμα.

Υψηλό και εφέτος το ελληνικό ενδιαφέρον για τις πρωταθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας Ανσάμπλ, που θα κάνουν αυτό το τριήμερο (10-12/3) τα επίσημα «αποκαλυπτήριά» τους μπροστά στο φίλαθλο κοινό της χώρας, μία εβδομάδα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής που θα ακολουθήσει στο ίδιο στάδιο (17-19 Μαρτίου), σηματοδοτώντας παράλληλα τη δυναμική εκκίνηση της προσπάθειάς τους για την πολυπόθητη Ολυμπιακή πρόκριση.

Επιπλέον, το Aphrodite Cup έχει ξεχωριστή κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση, με δεδομένο ότι αναδεικνύει ένα αμιγώς γυναικείο άθλημα και διεξάγεται πάντοτε σε ημερομηνίες κοντινές στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ παράλληλα προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League και ως εκ τούτου αποτελεί σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις γυμναστικής σε διεθνές επίπεδο.



Η είσοδος στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη ρυθμική γυμναστική και να ενισχύσουν με το χειροκρότημά τους τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες στο ξεκίνημα της πορείας τους προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

H Τελετή Έναρξης  της Διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 18.30, η Τελετή Λήξης και οι απονομές μεταλλίων την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 20.00 ενώ αναλυτικές πληροφορίες και το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα βρείτε στο www.aphroditecup.com.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.