Σοφία Βούλτεψη: Αλλαγές στη διάταξη για την άδεια διαμονής των ασυνόδευτων




Αλλαγές στη διάταξη για τη δεκαετή άδεια διαμονής στα ασυνόδευτα παιδιά που ενηλικιώνονται, κατά την κατάθεση του Κώδικα Μετανάστευσης προς ψήφιση στη Βουλή προαναγγέλλει η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως διευκρινίζει η υφυπουργός Μετανάστευσης κατά τη συνέντευξή της, «το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί αφορά δεκαετή άδεια διαμονής για τους ενήλικους πολίτες τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς που εισήλθαν στην Ελλάδα ως ασυνόδευτοι ανήλικοι και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τουλάχιστον τρεις τάξεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα πριν από τη συμπλήρωση του 23ου έτους της ηλικίας τους».

Στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξή της η κ. Βούλτεψη αναφέρεται, επίσης, σε μερικές από τις σημαντικότερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει κατά τη θητεία της στο υπουργείο, όπως την καθυστέρηση έναρξης του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος 2021-2027, αλλά και τα σημαντικά προγράμματα που εφαρμόζονται, μεταξύ των οποίων τη νέα Εθνική Στρατηγική για την ένταξη, τον Μηχανισμό Επείγουσας Ανταπόκρισης για τα ασυνόδευτα παιδιά και την άτυπη εκπαίδευση των παιδιών. Επίσης, περιγράφει την εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών σε τέσσερις κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, πρόγραμμα που βρίσκεται στο στάδιο των προσκλήσεων.

Τέλος, σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη η ίδια τονίζει ότι «ο μόνος δρόμος προς την κάθαρση και την ανάπαυση των ψυχών αδικοχαμένων συμπολιτών μας είναι ο δρόμος της αλήθειας και της απόδοσης Δικαιοσύνης. Η αλήθεια είναι εθνική επιταγή. Αλλά η πραγματική αλήθεια και όχι η βολική. Η Δικαιοσύνη θα φέρει σε πέρας αυτό το τιτάνιο έργο και θα ερευνήσει όλες τις πτυχές – και είναι πολλές – αυτής της τραγωδίας».



Πατήστε για να δείτε την πλήρη συνέντευξη της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη Μαρία Κουζινοπούλου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.