Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη




“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του και τη θλίψη των δημοτών και κατοίκων της πόλης μας για την πρωτοφανή τραγωδία στα Τέμπη.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε και να νιώσουμε το μέγεθος της οδύνης των οικογενειών των 57 αδικοχαμένων επιβατών και μηχανοδηγών των δύο αμαξοστοιχιών, την αγωνία και τον πόνο των τραυματιών του δυστυχήματος, τον αγώνα που όλοι οι επιζώντες θα πρέπει να δώσουν για να ξεπεράσουν το συμβάν και να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους.

Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν βύθισε μόνο όλη την Ελλάδα στον πόνο.

Επιπλέον, έσπειρε στο συλλογικό μας υποσυνείδητο την αμφιβολία για ό,τι θεωρούμε σίγουρο και ασφαλές και φύτεψε στο μυαλό των πολιτών την αμφισβήτηση για το Κράτος.



Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε το ανθρώπινο λάθος για να καλύψουμε τα διαχρονικά προβλήματα στους σιδηροδρόμους.

Κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία των Τεμπών αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς. Η επιλογή όλων μας τώρα δεν μπορεί παρά να είναι μία: Όλα στο φως! Μόνο έτσι θα έχουμε κάνει το ελάχιστο χρέος μας, ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ μια τραγωδία σαν και αυτή.

Η Δικαιοσύνη, με τη συνδρομή των ειδικών, οι οποίοι με τις γνώσεις τους θα συνεπικουρίσουν την προσπάθεια αυτή, θα πρέπει να διερευνήσει άμεσα και αποτελεσματικά την υπόθεση, να ανακαλύψει τα αίτια και να κατανείμει τις ευθύνες για το τραγικό συμβάν.

Είναι χρέος της συντεταγμένης Πολιτείας να κάνει ό,τι απαιτείται για να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι ανάλογο.

Είναι ευθύνη του Κράτους να περιθάλψει τους επιζώντες, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα. Να προσφέρει σε αυτούς όση υποστήριξη απαιτηθεί.

Όμως και η δική μας ευθύνη δεν είναι μικρότερη.

Εμείς, ως κορυφαίος θεσμός της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μας αναλογεί και με τις ενεργειες μας να συνδράμουμε από την πλευρά μας, στην επαναδημιουργία της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των κρατικών θεσμών.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε κάθε πολίτη και να μην επιτρέψουμε να χαθεί ποτέ ξανά καμία ανθρώπινη ζωή από ανθρώπινα λάθη, παραλείψεις ή ολιγωρίες με τέτοιο τραγικό τρόπο.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.