Οι μαθητές της Γλυφάδας δίνουν ανάσα στον Υμηττό!
Μαθητική αναδάσωση για 10 ημέρες στις πλαγιές του Υμηττού

Έντεκα Δημοτικά, τέσσερα Γυμνάσια, ένα Νηπιαγωγείο, ένα δημόσιο ΙΕΚ -συνολικά 17 σχολεία- 2.300 παιδιά και πολλοί εθελοντές συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου για δενδροφύτευση στις πλαγιές του Υμηττού. Λόγω της κακοκαιρίας η σημερινή δράση αναβλήθηκε.


Ανδρέας Κονδύλης: Προστατεύουμε και διεκδικούμε τα συμφέροντα του Δήμου και του πολίτη, και δεν κάνουμε πίσω ούτε εκατοστό!!
«Όπου χάνουμε ένα δένδρο, φυτεύουμε δύο και τρία. Έχουμε θωρακίσει το βουνό με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα για να αποτρέπουμε κατά το δυνατόν την επέλαση φυσικών καταστροφών, εκσυγχρονίζουμε συνεχώς τα τεχνικά μέσα πρόληψης τέτοιων φαινομένων αλλά όταν κάτι συμβαίνει προσπαθούμε να το μετατρέπουμε σε ευκαιρία για την πόλη μας. Τα δένδρα που χάνουμε τα τεμαχίζουμε και τα διανέμουμε στους κατοίκους για καύσιμη ύλη και στη συνέχεια αναδασώνουμε την περιοχή και αυξάνουμε το πράσινο στην πόλη μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Με ένα πολύ οργανωμένο πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης, οι μαθητές των σχολείων θα μεταβαίνουν με πούλμαν στο τέρμα της οδού Μετσόβου και στην περιοχή γύρω από το Πατητήρι στις 10 το πρωί κάθε ημέρας με αφετηρία την αυριανή και από εκεί θα ανηφορίζουν με ασφάλεια προς τα σημεία δενδροφύτευσης.

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει μεριμνήσει για καπέλα και ποτιστήρια στους μαθητές, καθώς και για σκαλιστήρια στους εθελοντές, ενώ το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ που πηγάζει από τον Όλυμπο θα ξεδιψάσει όλους τους συμμετέχοντες.

Την προσπάθεια συνδράμει με πολύτιμο τρόπο το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», το οποίο θα προσφέρει στην αυριανή μαθητική δεδροφύτευση 700 πλατύφυλλα και βραδύκαυστα δένδρα, που αγοράστηκαν με το χρηματικό έπαθλο της τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ «Masked Singer», το οποίο προσφέρθηκε για την ενίσχυση των περιβαλλοντικών δράσεων του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Στη δράση συμμετέχουν τα ακόλουθα σχολεία:

Δημοτικά: 1ο , 2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο, 8ο , 9ο, 10ο ,13ο ,14ο

Γυμνάσια: 4ο , 5ο , 7ο, 8ο

Νηπιαγωγείο: 10ο

και το δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.