Νέα Σμύρνη: Κόλαση φωτιάς στο ιταλικό εστιατόριο “Cavaliere” με τραυματίες – Kαταγγελίες για εμπρησμό (VIDEO)




Νέα Σμύρνη: Κάηκε ολοσχερώς το Cavaliere – Αναλαμβάνει την έρευνα το Τμήμα Εκβιαστών

Όλα ξεκίνησαν στις 4.30 ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν φλόγες τύλιξαν το γνωστό ιταλικό εστιατόριο “Cavaliere” που βρίσκεται στο ισόγειο τετραώροφης πολυκατοικίας, επί της Ελευθερίου Βενιζέλου 42, στη Νέα Σμύρνη.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και ένα γερανοφόρο, ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά. Ήταν, όμως, τόσο μεγάλες οι φλόγες, που έφτασαν τελικά και στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Η καταστροφή που έχει υποστεί το κατάστημα εστίασης είναι ολοκληρωτική.

Εργαζόμενος μίλησε στο MEGA και ανέφερε πως ενώ βρισκόταν μέσα και καθάριζε, εμφανίστηκαν 2-3 άτομα τα οποία έσπασαν το τζάμι, πέταξαν κάτι ακριβώς στην είσοδο του καταστήματος και αμέσως ξέσπασε πυρκαγιά.



Ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς σε γνωστό κατάστημα εστίασης που καταστράφηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Μαρτίου στην οδό Ελ. Βενιζέλου, στη Νέα Σμύρνη έδωσε από το σημείο της φωτιάς εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Η υπηρεσία μας μετέβη στο σημείο με επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων και γερανοφόρα. Στόχος ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και η διάσωση της ζωής των κατοίκων των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρήση κατοικίας» δήλωσε. Όπως τόνισε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 04:30 τα ξημερώματα βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο επιφέροντας σημαντικές ζημιές στους πάνω ορόφους.

«Με ειδικά εργαλεία και διανοίγοντας θύρες διαμερισμάτων απεγκλωβίσαμε τέσσερα άτομα από τον τέταρτο όροφο, εκ των οποίων ένα βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους», σημείωσε.

Όπως έκανε γνωστό ο αξιωματικός της πυροσβεστικής, νωρίτερα είχε διασωθεί από τον πρώτο όροφο ένας ηλικιωμένος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Και όπως τόνισε, «η πυρκαγιά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτή την στιγμή τίθεται σε μερικό έλεγχο». Η πυροσβεστική, όπως είπε, θα διενεργήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το εστιατόριο που βρισκόταν στον ισόγειο όροφο πολυκατοικίας. Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος | ΕΡΤ

«Δουλεύω στο κατάστημα. Κάποιος έσπασε το τζάμι, και μετά ξέσπασε φωτιά και τράπηκε σε φυγή. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, δουλεύω στο μαγαζί στην καθαριότητα. Μόνος μου ήμουν μέσα και αμέσως βγήκα έξω», ανέφερε ο υπάλληλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΚΑΒ έχουν επιβεβαιωθεί 2 τραυματίες.

Κάτοικος της περιοχής: «Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα στο εστιατόριο»
«Καθόμουν στο δωμάτιό μου, και ξαφνικά άκουσα μικρούς πυροβολισμούς, αλλά ήταν σαν να ακούς το απορριμματοφόρο που έρχεται κάθε πρωί. Σε κάποια στιγμή πιο μετά ακούσαμε τα πυροσβεστικά και καταλάβαμε ότι κάτι έγινε», ανέφερε αρχικά.

«Κατέβηκα κάτω, είχαν κάψει το μαγαζί που δείξατε, σας έστειλα και το βίντεο, είχε πάρει φωτιά και όλη η πολυκατοικία από πάνω. Αυτό που έμαθα και άκουσα, ήταν ότι εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν κάποια άτομα που δούλευαν, που καθάριζαν και πέρασαν κάποιοι, έριξαν πυροβολισμούς στο παράθυρο και πέταξαν γκαζάκια. Ήταν περίπου 2 με 3 άτομα αυτά που έριξαν τα γκαζάκια από ό,τι άκουσα», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.

«Ήταν σαν κρότος αυτό που ακούστηκε, ήταν περίπου κατά τις 4 η ώρα. Είναι ή 4όροφη ή 5όροφη η πολυκατοικία. Είχε κατέβει κάτω μία ένοικος της πολυκατοικίας και πάνω είχε μείνει ο άντρας της. Έπειτα είδα το ασθενοφόρο να μεταφέρει ένα άτομο ημιλιπόθυμο, δεν ξέρω εάν ζούσε. Η κυρία είχε κατέβει κάτω εσπευσμένα χωρίς το κινητό της και έλεγε «τι να κάνω, τι να κάνω, είναι ο άνδρας μου επάνω», συνέχισε.

«Τη φωτιά ενώ την έσβηναν εκείνη άναβε πάλι. Έχει μπει μέσα στα διαμερίσματα η φωτιά στο κέντρο της Νέας Σμύρνης. Το μαγαζί ανήκει σε 2 επώνυμες κυρίες, και υπάρχει χρόνια. Από δουλειά κάθε μέρα είναι σαν να είναι πάρτι», είπε κλείνοντας.

Ιδιοκτήτες του ιταλικού εστιατορίου είναι: ο Γιάννης Τσαλαπάτης –σύζυγος της Έλλης Αγγελιδάκη (που είχε το ιστορικό Sugar Cubes στον ίδιο ακριβώς χώρο που άνοιξε το Cavaliere), ο Θάνος Γαλάτης , τα αδέρφια Μάνος και Μάκης Βαζαίος, ο σεφ Βασίλης Τσατσάκης και ο Ορφέας Ράιντιος.

Πέντε ένοικοι της πολυκατοικίας, μεταξύ των οποίων μία μητέρα με το μωρό της απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια κλιμακοφόρου της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.