Νέα Σμύρνη: Εξαφανίστηκε 16χρονη από την ίδια δομή που βρισκόταν και η 14χρονη θύμα μαστροπών




Η 16χρονη Άννα Μαρία Γ. εξαφανίστηκε στις 8/3/2023 από δομή παιδικής προστασίας στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για την ίδια δομή, στην οποία φιλοξενούνταν και η 14χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, όπως επιβεβαίωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο enikos.gr.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα 22/03/2023 για την εξαφάνιση της ανήλικης και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν λόγοι που θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Άννα Μαρία Γ. έχει ύψος 1,73 μ., είναι αδύνατη, έχει καστανόξανθα μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε γκρι παντελόνι, γκρι φούτερ ζακέτα και σκούρο γκρι αθλητικά παπούτσια.

Στην αποκάλυψη ότι από τη δομή που φιλοξενούσε την 14χρονη στη Νέα Σμύρνη η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση μαστροπείας καθώς εκδίδονταν σε παιδόφιλους που τραβούσαν και βίντεο με τις αρρωστημένες πράξεις τους εξαφανίζονταν συχνά παιδιά προχώρησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Νέας Σμύρνης, Πολύδωρος Συρίγος.



Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, η δομή είναι ανοιχτή και τα παιδιά μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν:

«Είναι μια ανοιχτή δομή μόνο για κορίτσια. Τα κορίτσια καθημερινά βγαίνουν, πηγαίνουν στο σχολείο τους. Πολλές φορές τους κάνουμε και άλλα προγράμματα και δραστηριότητες. Άρα είναι μια δομή ανοιχτή στην κοινωνία, μια δομή στην οποία τα παιδιά μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν».

Και πρόσθεσε: «Αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι τουλάχιστον 10 φορές το 2022, 2021, 2020 έχουν γίνει updates με δημοσιοποίηση παιδιού από τη δομή το οποίο δεν επέστρεψε το βράδυ. Άρα οι υπηρεσίες εδώ σωστά μετράνε και σωστά κάνανε και ειδοποιούσαν την Εισαγγελία και την αστυνομία για την απουσία κάποιου παιδιού, το οποίο προφανώς επέστρεφε την επόμενη μέρα».

Ο κ. Συρίγος τόνισε ότι είναι «θλιβερό ότι ασχολούμαστε τώρα διαπιστώνοντας κάτι το οποίο έγινε» και σημείωσε πως είναι πιο σημαντικό «να προλάβουμε αυτά τα γεγονότα και να μην γίνονται. Η αστυνομία και οι εισαγγελείς κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.