Η συγκινητική ανάρτηση του Γιώργου Παπανικολάου για τον αγαπημένο του ξάδελφο που έχει Σύνδρομο Down




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down (21 Μαρτίου), ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου γράφει για τον πρώτο του ξάδελφο, τον Χρήστο:

“Ο Χρήστος, που βλέπετε δίπλα μου στη φωτογραφία είναι πρώτος μου ξάδελφος και ένας από τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους.

Μεγαλώσαμε μαζί, πολύ συχνά είμασταν μαζί στις οικογενειακές γιορτές και στις διακοπές των παιδικών μας χρόνων. Όταν δε πέρασαν τα χρόνια και οι γονείς του Χρήστου έφυγαν, τόσο εγώ όσο και τα αδέρφια μου έχουμε πάντα την αγωνία να είναι καλά και πάντα είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας όταν συναντιόμαστε.

Ο Χρήστος μας έχει Σύνδρομο Down. Για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για το τι σημαίνει αυτό, η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down είναι ακόμα μια ευκαιρία για να γίνει αντιληπτό ότι οι άνθρωποι με αυτό το γενετικό σύνδρομο είναι πραγματικοί άγγελοι στη γη.



Ο Χρήστος είναι μόνος του ένας κόσμος ολόκληρος. Είναι η προσωποποίηση της αγνότητας, της αλήθειας και της ανιδιοτέλειας.

Και δικαιούται και εκείνος, και όλοι όσοι έχουν το ίδιο Σύνδρομο, να ζει σε ένα περιβάλλον ευκαιριών και κοινωνικής συμπερίληψης όπως όλοι μας.

Μακριά από προκαταλήψεις, διακρίσεις, αποκλεισμούς.

Όπως ίσως καταλαβαίνετε στον Χρήστο έχω τεράστια αδυναμία.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα: Στον Χρήστο χρωστάω πολλά.

Πολύ συχνά τον μνημονεύω για να απαντάω σε διλήμματα που έχω. Για να λαμβάνω αποφάσεις. Για να απαντάω σε όσους δεν καταλαβαίνουν ότι χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους η κοινωνία μας γίνεται καλύτερη. Ο Χρήστος είναι ο οδηγός μου σε πολλά.

Και χαίρομαι πάρα πολύ που και τα παιδιά μου έχουν την ευκαιρία και το ξεχωριστό προνόμιο να μεγαλώνουν κοντά του.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.