Δήμος Αλίμου: Προληπτική καταπολέμηση των κουνουπιών με βιολογικά μέσα




Ο δήμος Αλίμου, εν όψει του καλοκαιριού, ξεκίνησε και εφέτος πολύ έγκαιρα την προληπτική καταπολέμηση των κουνουπιών στην πόλη.
Εκτός από τα συνήθη μέσα (ψεκασμοί κ.λπ.), χρησιμοποιεί και ένα βιολογικό “όπλο” κατά των κουνουπιών, τον βάκιλο Θουριγγίας (Bacillus thurigiensis subspecies israelensis). Οι προνύμφες τρώνε τον βάκιλο και πεθαίνουν μέσα σε 24 ώρες.

“Ο βάκιλος, που τοποθετούμε σε όλα τα ρέματα του Αλίμου, μένει ενεργός για 28 ημέρες, οπότε η δράση του είναι παρατεταμένη” λέει ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης
“Στόχος μας, να προλάβουμε όσο γίνεται πιο έγκαιρα την αναπαραγωγή και εμφάνιση των κουνουπιών, που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με την ευκαιρία, δείτε πόσο καθαρά έχουμε πετύχει να διατηρούμε τα ρέματά μας, αφού δεν υπάρχει πλέον η εικόνα με τα σκουπίδια, τα ογκώδη απορρίμματα κ.λπ., που παλαιότερα κυριαρχούσε.
Εκτός από τη φροντίδα και τους διαρκείς καθαρισμούς του Δήμου, σε αυτό έχει συνδράμει και η περιβαλλοντική συνείδηση, που σταδιακά αποκτά η κοινωνία μας. Και δείτε πόσο όμορφες και “φυσικές” είναι οι εικόνες μέσα από τις κοίτες: ξεχνάει κανείς ότι βρίσκεται σε πόλη!”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.