Έχασε το 55% της ακοής του ο ρεπόρτερ της «Ζούγκλας» Νίκος Χριστοφάκης
(Zougla Newsroom) Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στη μακρά περίοδο κατασταλτικής πρακτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα τελευταία χρόνια καταγγέλλει ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας.

Οι άνδρες των ΜΑΤ στόχευσαν προφανώς τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την κινητοποίηση των πολιτών.  Το περιστατικό αυτό δεν ήταν μεμονωμένο. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος κατήγγειλε τον τραυματισμό του από τις αστυνομικές δυνάμεις στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Πέμπτη.Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει, ότι δέχτηκε δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί με απώλεια ακοής.

Ο ρεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης περιέγραψε αναλυτικά στη «Ζούγκλα» πώς συνέβη το περιστατικό. Όπως είπε μεταξύ άλλων, βρισκόταν κοντά σε μια διμοιρία των ΜΑΤ όταν ξαφνικά εξερράγη σε απόσταση περίπου δύο μέτρων από αυτόν μια βομβίδα κρότου λάμψης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είχε συμπτώματα όπως πόνο και βουητό τα οποία συνέχιζαν μέχρι και τη Δευτέρα 20 Μαρτίου όπου τελικά απευθύνθηκε στον ΕΔΟΕΑΠ.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε: 

Η ιατρική γνωμάτευση:

Ο ιατρός που εξέτασε τον ρεπόρτερ στην γνωμάτευσή του αναφέρει τα εξής: «Ο ασθενής Χριστοφάκης Νικόλαος κατά την επίσκεψή του στο ιατρείο μου στις 20/3/2023 διεπιστώθη ότι παρουσιάζει απώλεια ακοής της τάξης του 55% στην συχνότητα 2000 Ηz αμφοτερόπλευρα.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφου, στην συγκέντρωση για τα Τέμπη την περασμένη Πέμπτη στο Σύνταγμα. Χειροβομβίδα κρότου λάμψης εξερράγη δίπλα στο συνάδελφο Νίκο Χριστοφάκη ο οποίος κάλυπτε δημοσιογραφικά την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί με απώλεια ακοής σε ποσοστό 55%.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η αλόγιστη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων, γεγονός που πέρα από το ότι θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα αποτελεί εμπόδιο στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και κατ’ επέκταση στην πληροφόρηση των πολιτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου σε οτιδήποτε χρειαστεί και διαμαρτύρεται για άλλη μια φορά για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.