Νέα Σμύρνη: Στον εισαγγελέα οι τέσσερις ανήλικοι που μαχαίρωσαν και λήστεψαν 15χρονο




Στη Ευελπίδων οδηγούνται σήμερα Πέμπτη (2/1) οι τέσσερις ανήλικοι που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό και το μαχαίρωμα 15χρονου στη Νέα Σμύρνη.

Οι τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ηλικίας 16 έως 17 ετών, κατηγορούνται ως μέλη συμμορίας και για, κατά περίπτωση, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 1-2-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 16χρονος αλλοδαπός και 3 ημεδαποί ηλικίας 16 και 17 ετών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας για –κατά περίπτωση- ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, η συμμορία βραδινές ώρες της 29-1-2023 σε πάρκο της Νέας Σμύρνης προσέγγισε και περικύκλωσε 15χρονο αλλοδαπό και με χρήση αιχμηρών αντικειμένων (μαχαίρια) τον τραυμάτισαν στο δεξί του μηρό. Τα μέλη της συμμορίας συνέχισαν να επιτίθενται χτυπώντας τον με γροθιές σε όλο του το σώμα.



Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, τσαντάκι που περιείχε προσωπικά του αντικείμενα και χρηματικό ποσό και διέφυγαν, ενώ ο 15χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων, στη Νέα Σμύρνη και στους Αμπελόκηπους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • μαχαίρι τύπου σουγιά,
  • ρουχισμός που φορούσαν κατά την επίθεση,
  • ποδήλατο που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής
  • 2 κινητά τηλέφωνα και
  • φωτογραφία, σε έντυπη μορφή, που απεικονίζεται ο 15χρονος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.