Ανδρέας Κονδύλης: “Ο Άλιμος αποκτά δικό του ποδηλατόδρομο, από το μετρό μέχρι την παραλία”




Μετά την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης των 7.800.000 ευρώ για τη δημιουργία Δημαρχείου και τη χρηματοδότηση 4.800.000 ευρώ για το νέο Κλειστό Γήπεδο Αλίμου, η διοίκηση Κονδύλη εξασφάλισε ακόμη 3.000.000 ευρώ για τη κατασκευή ενός μεγάλου ποδηλατόδρομου που θα ενώνει το μετρό του Αλίμου με την παραλία.

“Μετά από μία αρκετά γρήγορη και συστηματική προσπάθεια που κάναμε, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένταξη έργου για το δήμο μας στο Ταμείο Ανάκαμψης” λέει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης

“Πρόκειται για ένα έργο τριών εκατομμυρίων ευρώ που θα κατατεθεί εξολοκλήρου για την κατασκευή ενός μεγάλου ποδηλατόδρομου που θα ενώνει το μετρό του Αλίμου με την παραλία του Αλίμου. Θα έχει και κάποιες βελτιώσεις στα πεζοδρόμια κλπ, αλλά η καρδιά της παρέμβασης είναι ο ποδηλατόδρομος που θα αποκτήσει για πρώτη φορά ο δήμος μας. Θα ξεκινάει από την περιοχή του μετρό, θα κάνει έναν κύκλο στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου κοντά στη Βενιζέλου, από τη Βενιζέλου θα βγαίνει Ήρωος Μάτση, θα ακολουθεί τη διαδρομή Ιωνίας, Στυμφαλίας δηλαδή πίσω από την περιοχή του JUMBO, θα βγαίνει στην Αλίμου και από την Αλίμου θα κατεβαίνει όλη τη διαδρομή μέχρι την παραλία. Εκεί θα συναντιέται και θα κουμπώνει με τον μεγάλο παραλιακό πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο που ήδη σχεδιάζει το κράτος από κοινού με τους έξι δήμους της περιοχής, ο οποίος θα ξεκινάει από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα φτάνει μέχρι το Δημαρχείο της Βούλας. Στο σημείο εκείνο θα καταλήγει και η πράσινη πολιτιστική διαδρομή που θα διατρέχει τον Άλιμο, το Φάληρο εν συνεχεία, και θα καταλήγει στην Καλλιθέα.”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.