Σημαντική επιτυχία του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου “Τάκης Ζενέτος”




Πολύ μεγάλη επιτυχία του Σχολείου μας που πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την επιλογή των δύο ομάδων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES 2023, στη Ρίγα της Λετονίας και κατέλαβε την 5η θέση με πολύ μικρή διαφορά από τις δυο ομάδες που ισοβάθμησαν στη 2η θέση!
Η ομάδα μας αποτελούμενη από τις μαθήτριες και τους μαθητές Βούλτσου Κατερίνα, Δημητρόπουλο Θοδωρή, Δούναβη Μάνο και Καραγιάννη Βασιλική, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας Δημητρόγλου Εύας, Μοσχοβίτη Σωκράτη και Μανταφούνη Θανάση συμμετείχαν αρχικά στον τοπικό διαγωνισμό EOES (European Olympiad of Experimental Science), όπου κατέλαβαν την πρώτη θέση, και πέρασαν στο επόμενο στάδιο, τον πανελλήνιο διαγωνισμό.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας, στον διαγωνισμό της Νότιας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/1/2023 έλαβαν μέρος 27 ομάδες με 81 μαθητές/μαθήτριες, καθώς και 130 βαθμολογητές, συνοδοί και υπεύθυνοι ΕΚΦΕ ενώ από την Βόρεια Ελλάδα πήραν μέρος 11 ομάδες. Ας σημειωθεί ότι και οι 38 συμμετέχουσες ομάδες είχαν πρωτεύσει στους τοπικούς διαγωνισμούς με συμμετοχή δεκάδων σχολείων στον καθένα.
Συγχαρητήρια στις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας για την άοκνη προσπάθεια και τη σπουδαία επίδοση στον διαγωνισμό!
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Αλίμου, κ. Παπαγεωργάκη, για τη συμβολή της στην προετοιμασία των μαθητών. 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου ‘Τάκης Ζενέτος’



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.