Νέος δήμαρχος Σαρωνικού ο Χρήστος Γκίνης




Επικυρώθηκε η νομιμότητα του πρακτικού εκλογής του νέου δημάρχου από τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Ο Χρήστος Γκίνης είναι από χθες και επισήμως ο νέος δήμαρχος Σαρωνικού καθώς επικυρώθηκε από τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, η νομιμότητα του πρακτικού εκλογής του από την ειδική συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

«Πιστεύω βαθιά στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και επέλεξα να τον υπηρετήσω. Τα προηγούμενα 8 χρόνια ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Καλυβίων και τα τελευταία 4 ως αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών στον δήμο Σαρωνικού, οι συμπολίτες μας μου έδωσαν την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω και να παλέψω -αποτελεσματικά εύχομαι- για τα δικαιώματα τους. Από τη θέση του δημάρχου θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον τόπο μας και το δημόσιο συμφέρον με όλες μου τις δυνάμεις», δήλωσε ο Χ. Γκίνης μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σημείωσε δε ότι «είναι για μένα μια σημαντική ημέρα καθώς στέφεται με επιτυχία μια μακρά διαδρομή και επικυρώνεται επισήμως η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι συνάδελφοι μου και μέλη της παράταξης «Σαρωνικός Συνεργασία» στο πρόσωπο μου κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου που πρότεινε να τον αντικαταστήσω αλλά και όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία τιμώντας στην πράξη τις δημοκρατικές διαδικασίες.



Θα προσπαθήσουμε με τους συνεργάτες μου δημοτικούς συμβούλους να διοικήσουμε μαζί, με γνώμονα τη λογική, την υπευθυνότητα, την διαφάνεια και με σκοπό να κάνουμε τον δήμο Σαρωνικού σύγχρονο και λειτουργικό για τους δημότες και τους επισκέπτες».

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου διεξήχθη η διαδικασία ανάδειξης του νέου δημάρχου Σαρωνικού, ύστερα από την παραίτηση του Πέτρου Φιλίππου. Μετά από μυστική ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης «Σαρωνικός Συνεργασία», ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων, Χρήστος Γκίνης, συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη ψηφοφορία και προκρίθηκε στο δημαρχιακό αξίωμα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.