Θερμή υποδοχή του Νίκου Δένδια στην Ουρουγουάη




Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέχεια της περιοδείας του στη Νότια και Κεντρική Αμερική, επισκέφθηκε την Τρίτη την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβιδέο, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη χώρα.
Κατά την έναρξη της επίσκεψής του επισκέφθηκε το Πολιτιστικό ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», παρουσία καθηγητών της Ουρουγουάης, οι οποίοι διδάσκουν την ελληνική γλώσσα.
Εν συνεχεία, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουρουγουάης, Francisco B. Bonasso, ενώ στις διευρυμένες συνομιλίες συμμετείχε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, N.Albertoni.
Με τον ομόλογό του υπέγραψαν δύο Μνημόνια Συνεργασίας: Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης και Μνημόνιο Κατανόησης για τη σύσταση Μηχανισμού Πολιτικών Διαβουλεύσεων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μοντεβιδέο, συναντήθηκε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Ουρουγουάης και επιφανείς Έλληνες κατοίκους της χώρας.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, έγινε δεκτός από την Αντιπρόεδρο της χώρας και Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και της Γερουσίας, Beatriz Argimón. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και της κοινοβουλευτικής διπλωματίας μεταξύ Ελλάδας και Ουρουγουάης.
Η περιοδεία στη Νότια και Κεντρική Αμερική συνεχίζεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, με την επίσκεψή του στην Αργεντινή, την πρώτη, επίσης, όπως και στην Ουρουγουάη, επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.

Στο Μπουένος Άιρες, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Μπουένος Άιρες και Έξαρχο Νοτίου Αμερικής Ιωσήφ και στη συνέχεια με εκπροσώπους της ομοσπονδίας ελληνικών κοινοτήτων και ομογενειακών φορέων.

Στη συνέχεια, θα γίνει δεκτός από την πρόεδρο της Βουλής, Σεσίλια Μορό (Cecilia Moreau). Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Εντουάρντο Φέλιξ Βαλντές (Eduardo Félix Valdés) και η πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής, Λιλιάνα Παπονέτ (Liliana Paponet). Έπειτα, θα λάβει χώρα συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του, Σαντιάγο Αντρές Καφιέρο (Santiago Andrés Cafiero). Ακόμα, αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες (Alberto Fernández).



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.