Άγιος Κοσμάς: Διαδηλωτές γκρέμισαν τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




«Κάτω τα χέρια από το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά», φώναξαν δυνατά κάτοικοι της περιοχής και αθλούμενοι που συμμετείχαν στην συγκέντρωση ενάντια στο «σφράγισμα» των αθλητικών εγκαταστάσεων. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής, καθώς και αθλητικά σωματεία του ΣΕΓΑΣ.

Οι διαδηλωτές γκρέμισαν τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο από το πρωί, εκφράζοντας με αυτό τον συμβολικό τρόπο την αντίθεση τους στο «σφράγισμα» του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά που είχε ανακοινωθεί για σήμερα. Στη συνέχεια έκαναν πορεία μέσα στον χώρο.

«Άγιος Κοσμάς για μας και τα παιδιά μας, όχι βίλες για τα αφεντικά μας», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

Ο Ηλίας Τζανετάκος, εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου Γυμναστών και Προπονητών Αττικής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καταγγελουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ”Ελληνικό ΑΕ και της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά για το ξήλωμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη μετατροπή του Αθλητικού Κέντρου σε εγκαταστάσεις για λίγους!. Δε θα τους επιτρέψουμε να τσαλαπατήσουν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και για σύγχρονες υποδομές άθλησης που στον σχεδιασμό τους δε χώρα!». 



Όπως σημείωσε ο Ηλίας Τζανετάκος, «πατώντας στο νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις αφού πρώτα κάλεσαν τους αθλητές να εγκαταλείψουν τους ξενώνες, τώρα τους στερούν ακόμα και την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτή η εξέλιξη και τα τελεσίγραφα από τους εκπροσώπους των επενδυτών είναι μια ακόμη προσθήκη στις προσπάθειες ξηλώματος της αθλητικής δραστηριότητας συνολικά, φέρνοντας αθλητές και ασκούμενους μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα. Διεκδικούμε να σταματήσει η έξωση,  εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης όλων των αθλητών και των ασκούμενων, να μην διαταραχθεί η προπονητική διαδικασία και το καθημερινό τους πρόγραμμα, πλήρη εξασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, υποδομές ανοιχτές και δωρεάν για όλο το λαό, συντήρηση και αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων». 

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο  Παύλος  Αλέξανδρακης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και ο Γιάννης Σκλάβος, πρόεδρος του παραρτήματος Νότιου Τομέα  του Συνδικάτου Επισιτισμού –  Τουρισμού Αττικής. Πηγή: 902.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.