Nέα Σμύρνη: 10 μήνες τα έργα στην Ομήρου για το Ανοικτό Κέντρου Εμπορίου




Στις 5 Δεκεμβρίου 2022 υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Νέας Σμύρνης και του αναδόχου η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου», κύριο υποέργο 1 της Πράξης ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του δυτικού τμήματος της οδού Ομήρου, από την οδό Κ. Παλαιολόγου έως τη συμβολή της με την οδό Βυζαντίου, και ουσιαστικά εναρμονίζει και το τμήμα αυτό της οδού Ομήρου με το τμήμα που αναπλάστηκε προγενέστερα. Σύμφωνα με τη μελέτη, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας με τη στάθμευση στο βόρειο τμήμα της οδού να γίνεται σε θέσεις παράλληλες προς την κυκλοφορία και στο νότιο τμήμα σε θέσεις υπό γωνία 30°. Τα πεζοδρόμια διαπλατύνονται και περιλαμβάνουν ελεύθερη από κάθε εμπόδιο ζώνη όδευσης πεζών, ζώνη εγκατάστασης αστικού εξοπλισμού και φυτικού υλικού και ποδηλατόδρομο στο βόρειο τμήμα της οδού (αριστερά κατά την κίνηση των οχημάτων). Η διατήρηση των υφιστάμενων δέντρων και η φύτευση νέων, η χρήση ψυχρών τεχνητών ή φυσικών υλικών καθώς και η επικάλυψη όλων των ασφαλτοστρώσεων με φωτοκαταλυτικές – ψυχρές στρώσεις έχει σκοπό τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Tο έργο έχει προθεσμία εκτέλεσης 10 μήνες και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές εργασίες (τοπογραφικές εργασίες, εργασίες επαλήθευσης οδεύσεων δικτύων) ενώ οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23/01/2023 καθώς υπήρξε ανάλογο αίτημα του εμπορικού συλλόγου ώστε να μην εκκινήσουν οι εργασίες κατασκευής κατά την εορταστική περίοδο.

Κατά την Α’ Φάση των εργασιών θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης του πεζοδρομίου αριστερά της κυκλοφορίας, με ταυτόχρονη κυκλοφορία των οχημάτων στο δεξιό τμήμα της οδού.



O Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρος Ζαβός τονίζει: “Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και οι Υπηρεσίες του θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η ενόχληση που θα προκληθεί να είναι η μικρότερη δυνατή, ενώ είναι πεποίθηση όλων μας ότι με την ολοκλήρωσή του το έργο θα αναβαθμίσει και θα δώσει υπεραξία στην περιοχή”.

Οι δημότες για οποιαδήποτε απορία, ενημέρωση, πληροφορία μπορούν να καλούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον τηλεφωνικό αριθμό: 213 2025809.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.