Παπανικολάου: Ακόμη 6,5 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους στη Γλυφάδα μας!




Περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, εξασφάλισε ο δήμος Γλυφάδας. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, τα χρήματα θα διατεθούν σε πέντε πρωτοποριακά έργα που θα αλλάξουν τον τρόπο συλλογής και διαλογής απορριμμάτων στην πόλη.

Δείτε αναλυτικά την δήλωση του δημάρχου:

“Ακόμη 6,5 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους στη Γλυφάδα μας! Η χαρά και η υπερηφάνεια που νιώθουμε είναι πολύ μεγάλη.

Η Γλυφάδα μας συνεχίζει να βαδίζει, ακόμα πιο δυναμικά, σε μια νέα εποχή: πιο πράσινη, πιο οικολογική, πιο βιώσιμη.



Μετά από τεράστιο κόπο και σύνθετη προσπάθεια, εξασφαλίσαμε περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, που θα αλλάξουν τον τρόπο συλλογής και διαλογής απορριμμάτων στην πόλη μας, με την ανάπτυξη σύγχρονου δικτύου για την έξυπνη και βιώσιμη διαχείριση, συλλογή και μεταφορά βιοαποβλήτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 6.579.760,17 ευρώ και χρηματοδοτείται 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Πως θα αξιοποιήσουμε τους κοινοτικούς αυτούς πόρους;

Με πέντε πρωτοποριακά έργα:

1) Ένα μεγάλο δίκτυο με υπόγειους και υπέργειους κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, που θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία της Γλυφάδας.

2) Ολόκληρος νέος στόλος με απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων, με δυνατότητα για ασφαλή αποκομιδή των απορριμμάτων κατά την πλαγιοπροσέγγιση σε παρκαρισμένα οχήματα και για ταχεία αποκομιδή απορριμμάτων σε πολυσύχναστούς δρόμους του Δήμου μας.

3) Νέα ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων.

4) Εγκατάσταση «έξυπνου» ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης του στόλου των οχημάτων και των κάδων, που δημιουργεί σημαντικές οικονομίες κλίμακας, αφού π.χ. θα ξέρουμε καλά ποιοι κάδοι είναι γεμάτοι και ποιοι όχι και ανάλογα θα προσαρμόζουμε καθημερινά τα δρομολόγια.

5) Δράσεις ευαισθητοποίησης πολιτών, για την ενεργό συμμετοχή και δράση στο πλαίσιο του εγχειρήματος.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εργάστηκαν από την πλευρά του Δήμου μας για τη διεκδίκηση της σπουδαίας αυτής χρηματοδότησης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης που ενέκριναν το μείζον αυτό πρόγραμμα για την πόλη μας.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.