Κινδυνεύουν άνθρωποι στις τρικοκοσμικές υπόγειες διαβάσεις που ενώνουν Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα (VIDEO)




Επτά ολόκληρα χρόνια ένας ενεργός πολίτης “βομβαρδίζει” με έγγραφα, βίντεο και φωτογραφίες Περιφέρεια, Δήμους και Αστυνομία, για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στις τρικοκοσμικές υπόγειες διαβάσεις οχημάτων που συνδέουν την Νέα Σμύρνη με την Καλλιθέα.

Το αποτέλεσμα; Μηδέν! Δεν έχει γίνει το παραμικρό και ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο. Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα πολύ μικρό δείγμα της παρακμής που επικρατεί σε αυτές τις υπόγειες διαβάσεις:

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει ο Alex Megas:

“Επαναλαμβάνομαι και πάλι, τόσες χιλιάδες οδηγοί Ι.Χ,, Δ.Χ, λεωφορείων, Ποδηλάτων, ΚΛΠ. περνούν από αυτές τις τριτοκοσμικές υπόγειες διαβάσεις οχημάτων, που συνδέουν Ν.ΣΜΥΡΝΗ και ΚΑΛΛΙΘΕΑ, γιατί τόση αδιαφορία?τόσο πολύ έχει γίνει συνήθεια η ανασφάλεια και η αθλιότητα στον Έλληνα πολίτη? Εάν συμβεί κάτι σοβαρό το θύμα θα είναι ένας από εμάς ,ένας συγγενής ,ένας φίλος, ένας συν άνθρωπος μας.



Μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις εγκληματικής αδιαφορίας κρατικού μηχανισμού και τοπικής αυτοδιοίκησης για την οδική ασφάλεια και όχι μόνο . Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Ένας αδιάφορος σε μεγάλο βαθμό κρατικός μηχανισμός, μια θλιβερή αδιάφορη τοπική αυτοδιοίκηση,σε μια χώρα που η ανθρώπινη ζωή, σωματική ακεραιότητα, αξιοπρέπεια δεν έχει τόσο αξία για αυτούς, εάν το ενδιαφέρον τους ήταν τόσο όσο η επανεκλογή τους και οι ψήφοι για την καθημερινότητα του πολίτη θα είχαμε γίνει Δανία .

Θα αναφερθώ πολύ περιληπτικά, αν ήμουν καλός στον γραπτό λόγο θα μπορούσα να γράψω ένα μικρό βιβλίο για το ποσό απίστευτα αδιάφοροι είναι κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί, με κάλυψη την γραφειοκρατία τους και διάφορα αλλά νομικά κατασκευάσματα και για όλα αυτά που έχω αντιμετωπίσει με την εμπλοκή μαζί τους .

Έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρόνια από τότε που ενημερώνω εγγράφως και τηλεφωνικώς δήμους Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ,ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ , ΤΡΟΧΑΙΑ ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ,για τις 5 άθλιες τριτοκοσμικές ασυντηρητες, επικίνδυνες, πολυσύχναστες υπόγειες διαβάσεις οχημάτων κάτω από την λεωφόρο ΣΥΓΓΡΟΥ (που παίρνουν και πεζοί, μεγάλο λάθος, δεν υπάρχει σήμανση που να το απαγορεύει ) που είναι ο βασικός οδικός συνδετικός κρίκος δυο μεγάλων δήμων Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ και ΚΑΛΛΙΘΕΑ,150.000 χιλιάδων κατοίκων περίπου, ελλιπείς έως ανύπαρκτος φωτισμός, άθλιο οδόστρωμα ,κατεστραμμένα και βουλωμένα φρεάτια, σκουπίδια κλπ κλπ .

Πρόσφατα έχω ενημέρωση πάλι εγγράφως και τηλεφωνικώς εδώ και 4,5 μήνες για μια συγκεκριμένη θεοσκότεινη υπόγεια διάβαση Εφέσου και Αγ.Πάντων να ανάψουν λίγα φωτιστικά από τα 40 που έχει εσωτερικά και 10 εξωτερικά για να μην γίνει ατύχημα.

Η ενημέρωση έγινε στους δήμους Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ και ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΤΡΟΧΑΙΑ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να δώσει εντολή να αποκατασταθεί έστω στοιχειωδώς ο φωτισμός , δηλώνουν όλοι αναρμόδιοι και ρίχνει το μπαλάκι ο ένας στον άλλο .

Από την δεκαετία του 1970 που κατασκευάστηκαν αυτές οι υπόγειες διαβάσεις αυτοκινήτων καμμία υπηρεσία δεν είναι υπεύθυνη για την συντήρηση τους και για αυτό είναι σε αυτή την άθλια κατάσταση. Σε μια ανταλλαγή αλληλογραφίας από το 2016 πάνω από 20 σελίδες, εν ολίγοις η περιφέρεια μου έχει απαντήσει ότι αρμόδιοι είναι οι Δήμοι και οι δήμοι παλαιότερα μου έχουν απαντήσει ότι αρμόδια είναι η περιφέρεια Αττικής κλπ κλπ. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη μαζί τους ,που στο κάτω κάτω δεν είναι δικιά μου δουλειά, εγώ σαν ενεργός πολίτης το αναφέρω και από εκεί και πέρα είναι δική τους δουλειά, συνεννόηση επικοινωνία μεταξύ δημοσίων φορέων να αποκαταστήσουν αυτή την τριτοκοσμική εικόνα, όλοι μου λένε χαράς την υπομονή σου που ασχολείσαι μαζί τους.

Ατυχήματα έχουν γίνει αρκετά, αλλά όχι κάποιο πολύ σοβαρό η θανατηφόρο να κάνει εντύπωση στα τηλεοπτικά κανάλια και στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις , πρέπει να χυθεί αίμα για να ενδιαφερθούν οι κύριοι και οι κύριες δημόσιοι λειτουργοί?

Που ούτε θέλω να περνάει από το μυαλό μου αυτό το σενάριο (εάν το έχεις σπουδάσει το ατύχημα το βάζεις στην καθημερινότητα σου και όλα τα σενάρια είναι πιθανά, αυτά τα σενάρια μειώνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό να γίνουν πραγματικότητα όταν υπάρχει πρόληψη,αυτο έχω μάθει τόσα χρόνια.

Εάν ήμουν κάποιος επώνυμος (celebrities) με χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το είχα αναδείξει αυτό και άλλα πολλά , όλοι αυτοί που δηλώνουν αναρμόδιοι θα έτρεχαν και δεν θα έφταναν να τα αποκαταστήσουν, για να μην εκτεθούν και χάσουν ψήφους, γιατί μόνο αυτό τους ενδιαφέρει ,αλλά έτυχε να είμαι ένας απλός ανώνυμος πολίτης που απλά ενδιαφέρεται για το κοινό καλό και την ασφάλεια του συνανθρώπου του.

Είμαστε μια χώρα με τρομερό έλλειμμα οδικής ασφάλειας και παιδείας,χάνονται εκατοντάδες άνθρωποι κάθε χρόνο και ιδιαίτερα νέοι και χιλιάδες τραυματίζονται και μένουν ανάπηροι και από την άλλη έχεις έναν κρατικό μηχανισμό μια τοπική αυτοδιοίκηση να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση με την αδιαφορία τους.

Η τελευταία μου ελπίδα για να γίνει κάτι και να αναβαθμιστούν αυτές οι επικίνδυνες υπόγειες διαβάσεις είναι η ευρεία δημοσιοποίηση αυτού του σοβαρού προβλήματος που πολλοί βλέπουν αλλά λίγοι καταλαβαίνουν την επικινδυνότητα του.

Το VIDEO είναι ένα πολύ μικρό δείγμα της παρακμής και της αθλιότητας που επικρατεί σε αυτές τις υπόγειες διαβάσεις οχημάτων .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.