Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική – Μήνυμα στο 112: “Περιορίστε τις μετακινήσεις”




Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα φαινόμενα ήταν αρκετά έντονα στα νότια προάστια και το κέντρο της Αθήνας, όπου έπεσε και χαλάζι.

Στις 10:57 στάλθηκε μήνυμα από την Πολιτική Προστασία: “Περιορίστε τις μετακινήσεις – Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι”

Iσχυρές καταιγίδες πρόκειται να πλήξουν την Αττική ανέφερε νωρίτερα σε έκτακτη ανάρτηση που έκανε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Μάλιστα αναρωτιέται γιατί δεν έχει σταλεί μήνυμα στο 112.

“Έρχονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική σε λίγη ώρα! Το 112 έχει σταλεί στο Νομό; Και αν όχι, γιατί; Το σύστημα που φτάνει είναι ισχυρό!” αναφέρει



Σύμφωνα με το meteo.gr, στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όσο και ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη και μέχρι αργά το απόγευμα στη Θράκη. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Στον προγνωστικό χάρτη απεικονίζεται η εκτιμώμενη κατανομή του υετού (βροχές/χιόνια) κατά το τρίωρο 17:00-20:00 της Πέμπτης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.