Η Ringier Sports Media Group επεκτείνεται στην Ελλάδα, λανσάροντας την ψηφιακή αθλητική πλατφόρμα Sportal.gr




Η Ringier Sports Media Group (RSMG) λανσάρει το Sportal.gr, μια  ψηφιακή αθλητική πλατφόρμα η οποία προσφέρει στους Έλληνες φιλάθλους μία εμπειρία τελευταίας τεχνολογίας, με βίντεο, σχολιασμό, ανάλυση, συνεντεύξεις, στατιστικά και live scores.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μπαίνουν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το τένις, ο στίβος, το πόλο, το βόλεϊ, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, αλλά κι όλα τα υπόλοιπα σπορ. Η ψηφιακή πλατφόρμα είναι βασισμένη στη στρατηγική εξειδίκευση και την τεχνολογία της RSMG, η οποία μετά τη συγχώνευση τον Μάϊο του 2022, περιλαμβάνει πλέον το Sports Media group της Βουλγαρίας με τα Sportal.bg και Sportal365, το Gazeta Sporturilor (GSP.ro) στη Ρουμανία, το Sportal.rs στη Σερβία, το Sportal.hu στην Ουγγαρία, το Sport.sk στη Σλοβακία και το Pulse Sport στην Αφρική, σε συνδυασμό με μια στρατηγική συνεργασία με τον παγκόσμιο ηγέτη του χώρου, το Livescore Group. Ο μεσοπρόθεσμος στόχος της RSMG είναι να καταστήσει το Sportal.gr μια ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά των αθλητικών μέσων ενημέρωσης.

Το Sportal.gr είναι τεχνολογικά βασισμένο στο κορυφαίο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου Sportal365 και προσαρμοσμένο, ως προς το σχεδιασμό και την εμπειρία χρήστη, στα πρότυπα των gsp.ro, sportal.rs και sportal.hu.

Ο Stilian Shiskov, Senior Partner της  RSMG και CEO του Sportal Media Group, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι η  RSMG, μετά από την Kεντρική, την Aνατολική Ευρώπη και την Αφρική, επεκτείνει την παρουσία της, μέσω του brand name του SPORTAL και στην Ελλάδα. Θα προσφέρουμε στους Έλληνες φιλάθλους σύγχρονο αθλητικό περιεχόμενο, ειδήσεις και στατιστικά, βασισμένα στο δικό μας σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, Sportal365. Είναι το πρώτο τέτοιο σύστημα παγκοσμίως, που επιτρέπει σε εκδότες μέσων ενημέρωσης, στοιχηματικές εταιρίες και κατόχους δικαιωμάτων μεταδόσεων να διαχειρίζονται στοιχεία, νέα, εικόνες, βίντεο και ζωντανό περιεχόμενο, όλα μέσα από μια πλατφόρμα.



Ο Χρήστος Χρήστου,  έχοντας πολυετή εμπειρία σε ανάπτυξη διεθνών media brand, χτίζει ένα φιλόδοξο project από την αρχή, ως διευθύνων σύμβουλος του Sportal.gr. Μαζί με κορυφαία ονόματα της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας, πολύπειρους αρχισυντάκτες και μια γεμάτη κίνητρο νέα ομάδα 25 συντακτών, έχει στόχο να φέρει το Sportal.gr στην ελίτ της ελληνικής αγοράς αθλητικών μέσων ενημέρωσης.

Χρήστος Χρήστου: «Είμαι ενθουσιασμένος που η  RSMG εισέρχεται στην ελληνική αγορά μ’ ένα στρατηγικό όραμα τόσο για τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης γενικότερα, όσο και ειδικότερα  για το Sportal.gr. Η RSMG παράγει υψηλού επιπέδου αθλητική δημοσιογραφία, έχοντας εμπειρία στα media σε συνδυασμό με τεχνολογικά προηγμένες εκδοτικές λύσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με τη συστηματική και ποιοτική παραγωγή αθλητικού περιεχομένου, θα μετατρέψει το Sportal.gr στην κορυφαία ψηφιακή δύναμη και σε έναν πολύτιμο συνεργάτη για όσους διαφημίζονται μέσα από το χώρο του αθλητισμού. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πλούσια αθλητική παράδοση και μεγάλη όσο και παθιασμένη με τον αθλητισμό βάση φιλάθλων. Έχουμε υψηλό κίνητρο ώστε να καταστήσουμε το Sportal.gr ως το νέο μεγάλο όνομα, σ΄ ένα  άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, φτάνοντας στις υψηλότερες θέσεις ανάμεσα στα αθλητικά μέσα ενημέρωσης της χώρας. Το Sportal.gr, σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες οκτώ πλατφόρμες, που ανήκουν στην RSMG, θα προσφέρει πρωτοποριακές και δημιουργικές λύσεις στους τομείς του μάρκετινγκ και της διαφήμισης σε κάθε ξεχωριστή εταιρία και διαφορετικά κοινά».

Σωτήρης Κωσταβάρας, Διευθυντής του SPORTAL στην Ελλάδα: «Το Sportal.gr δεν έρχεται να προστεθεί απλώς στην αλυσίδα των πολλών αθλητικών websites που υπάρχουν στη χώρα, αλλά να κάνει τη διαφορά! Σκοπός του είναι να επιστρέψει  στον φίλαθλο τη χαμένη χαρά των σπορ και να του δώσει, μέσω κορυφαίας τεχνολογίας, την κάθε πληροφορία, που θα τον κάνει να αντιλαμβάνεται καλύτερα το άθλημα που αγαπά. Μια πραγματικά ανεξάρτητη δημοσιογραφική φωνή, με ευρωπαϊκή αύρα και οπτική, που φιλοδοξεί να προβάλει και να αναδείξει, επιτέλους, τη φωτεινή πλευρά του δρόμου!»

Robin Lingg, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της  RSMG:

«Από οποιαδήποτε σκοπιά κι αν το δει κανείς, σε ολόκληρο τον κόσμο τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης ολοένα και εξελίσσονται σ΄ ένα, κατά κάποιο τρόπο, σημείο συνάντησης για φιλάθλους, gamers και διαφημιστές. Η Ringier AG, με έδρα την Ελβετία, επενδύει σ’ αυτόν τον πολύ ελκυστικό τομέα, επιθυμώντας να γίνει ένας πολύ ισχυρός παίκτης παγκοσμίως, ενώνοντας, υπό την αιγίδα της RSMG, μεγάλα ονόματα αθλητικών ψηφιακών μέσων, που σήμερα είναι το Sports Media group της Βουλγαρίας με τα Sportal.bg και Sportal365, το Gazeta Sporturilor (GSP.ro) στη Ρουμανία, το Sportal.rs στη Σερβία, το Sportal.hu στην Ουγγαρία, το Sport.sk στη Σλοβακία και το Pulse Sport στην Αφρική. Η επένδυσή μας στο Βρετανικό Livescore Group, στο τέλος του 2022, ήταν ένα αποφασιστικό βήμα για τη μελλοντική ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, βασισμένων σε κοινές τεχνολογίες, με σκοπό να επωφεληθούμε από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Πιστεύουμε πολύ στην αναπτυσσόμενη αγορά των αθλητικών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα και προσμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δω το Sportal.gr να εξελίσσεται και να μεγαλώνει».

Σχετικά με την Ringier Sports Media Group (RSMG)

Η RSMG φέρνει μαζί διεθνείς μεγάλες δυνάμεις των αθλητικών μέσων ενημέρωσης, σε συνδυασμό με μοντέρνες τεχνολογικές λύσεις. Με οκτώ brand names κι ακόμα περισσότερα να έρχονται, η RSMG φτάνει σε πάνω από 30 εκατομμύρια φιλάθλους κάθε μήνα, από την Κεντρική Ευρώπη μέχρι τη Δυτική Αφρική. Ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2022, ως θυγατρική της Ελβετικής Ringier AG, μιας οικογενειακής εταιρίας μέσων ενημέρωσης και τεχνολογίας, που υφίσταται εδώ και 190 χρόνια, από το 1833 και πιστεύει στις αρχές της επιχειρηματικότητας, της συνεργασίας, της καινοτομίας, της εμπιστοσύνης και του θάρρους!

 www.ringiersportsmediagroup.com

www.sportal.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.