Άρον άρον «τα μάζεψε» ο Κωνσταντέλλος για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο




Η καλύτερη άμυνα λένε είναι η επίθεση και αυτή διάλεξε ο Δήμαρχος των 3Β απέναντι σε όσους του ασκούν κριτική για την «γκάφα» με τους χάρτες που ανάρτησε ο Δήμος στο link της Διαβούλευσης για το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος χρησιμοποιεί βαριές κουβέντες και χαρακτηρισμούς μαζί με ένα κρεσέντο λογοδιάρροιας και ατελείωτων μονολόγων, όπως έκανε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 19/1/23 προκειμένου να «κατακεραυνώσει» όσους του ασκούν κριτική για τα σοβαρά θέματα της πόλης.

Όλα ξεκινήσαν όταν ενεργοί πολίτες και δημότες αυτού του Δήμου, μεταξύ αυτών και οι Παναγιώτης Κόνσουλας-Δημήτρης Κυπριώτης-Βασίλης Σιαμέτης-Γιώργος Γκιώνης-Βασίλης Μαμελετζής κ.ά. εξέφρασαν δημόσια την ανησυχία τους για το γεγονός ότι στους αναρτημένους χάρτες προς διαβούλευση, φέρονται μεγάλα τμήματα του λόφου της Φασκομηλιάς στη Βουλιαγμένη να έχουν οικοδομική και ρυμοτομική γραμμή, επομένως να φαίνονται θεωρητικά αλλά και ουσιαστικά οικοδομήσιμα αυτή την στιγμή παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις.

όφος Φασκομηλιάς με οικοδομικές και ρυμοτομικές γραμμές σε 3 τμήματα

Επίσης στους χάρτες της διαβούλευσης υπάρχουν και αρκετά οικόπεδα σε δασικές η ατακτοποίητες πολεοδομικά περιοχές πέριξ του Κοιμητηρίου της Βουλιαγμένης, όπου κάποια εξ αυτών φέρονται να αφορούν και διεκδικήσεις ενός πρόσφατα επανεμφανισθέντος «Συλλόγου Αστέγων Βουλιαγμένης» όπου στο διοικητικό συμβούλιο του συμμετέχει και μια στενή συνεργάτης του Δημάρχου των 3Β κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.



Αδόμητα οικόπεδα στο Δάσος πέριξ του Κοιμητηρίου Βουλιαγμένης με Σ.Δ. 0,4

Διεκδικήσεις που όπως μάθαμε έχουν ξεκινήσει και για καταπατημένα και εκτός σχεδίου οικόπεδα εδώ και σαράντα χρόνια, με στόχο προφανώς να αποκτήσουν δικαιώματα οικοδομησιμότητας με Σ.Δ. 0,4 όσο δηλαδή και στα εντός σχεδίου οικόπεδα της Βουλιαγμένης στο κέντρο της πόλης, εκτινάσσοντας την τιμή τους με σημερινές αξίες σε πολλά εκατομμύρια!

Δημοσίευμα 2/1/20 notia.gr

Η διαβούλευση συνεχίζεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023 και καλό θα είναι ο Δήμος και ο Δήμαρχος πέραν των τριών αεροφωτογραφιών της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να αναρτήσει ή να δώσει πρόσβαση με link και σε όλα τα σχετικά έγγραφα (όπως π.χ. προεδρικά διατάγματα, ΦΕΚ, σχέδια, παλαιότερες αποφάσεις, τροποποιήσεις κλπ) έτσι ώστε και ένας απλός πολίτης που δεν είναι πολεοδόμος-πολιτικός μηχανικός να έχει πλήρη εικόνα και να καταθέσει όλες τις απόψεις του, έχοντας πλήρη εικόνα.

Επίσης για να μην καταντήσει η διαβούλευση του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου ως μια «προσχηματική» και άνευ ουσίας διαδικασία, θα πρέπει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που κάποιες διαθέτουν και πολιτικούς μηχανικούς να καταθέσουν εγκαίρως τις προτάσεις τους, τις οποίες μέχρι τώρα δεν είδαμε, αφού δεν υπάρχει καμία παρατήρηση και από κανέναν μέχρι τώρα.

Εδώ είναι το σχετικό link της Διαβούλευσης: https://www.vvv.gov.gr/index.php/city-planning-and-deliberating/item/12556-diavoulefsi-gia-kathariotita-prasinou-simiou#tab-2

Από την πρόσφατη πυρκαγιά στο Πανόραμα της Βούλας στις κορυφογραμμές

Σύντομα θα επανέλθουμε για το θέμα με νέα στοιχεία και με την ευχή το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο να είναι μακριά από πρακτικές του παρελθόντος, που έφταναν τα σπίτια στη Βούλα να αγγίζουν τη κορυφογραμμή! Πηγή: ilovevouliagmeni.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.