Ντοκουμέντο: Πολίτες καταδιώκουν τους ληστές κοσμηματοπωλείου στη Βάρη (VIDEO)




Βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος του Star, Γιάννης Σωτηρόπουλος από την επεισοδιακή ληστεία που σημειώθηκε σε κοσμηματοπωλείο στη Βάρη. Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνονται οι δράστες να τρέχουν και οι πολίτες να τους κυνηγούν:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στη Βάρη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 24χρονος ημεδαπός για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική ομάδα, ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο 24χρονος από κοινού με το δεύτερο μέλος της συμμορίας, φορώντας υγειονομικές μάσκες και γάντια, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού τους ιδιοκτήτες (άνδρας και γυναίκα) και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο κασετίνες με κοσμήματα.



Τα τοποθέτησαν σε σακίδιο και σακούλα και εξήλθαν, με το τρίτο μέλος της συμμορίας να υποστηρίζει τη δράση τους εξωτερικά του καταστήματος, κατοπτεύοντας το χώρο.

Ψάχνεις άμεσα ψυκτικό για για επιδιόρθωση κλιματιστικού ή ψυκτικες εργασίες στα νότια προάστια;
Οι παθόντες-ιδιοκτήτες του κοσμηματοπωλείου με τη συνδρομή περιοίκων απέτρεψαν τη διαφυγή του 24χρονου με τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν στο σημείο, να προχωρούν στη δέσμευσή τους.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής, η οποία επελήφθη προανακριτικά. Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δράστες σύστησαν συμμορία με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και καλά οργανωμένο σχέδιο, με σκοπό τη διάπραξη ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Βάρης. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε σακίδιο με μέρος των κλοπιμαίων. Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.