Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: Ψάχνουν τον «Δούρειο ίππο» – Τα 45 δραματικά λεπτά της οικογένειας




Στο επαγγελματικό περιβάλλον και το παρελθόν του 50χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος στην Ιχθυόσκαλα, αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, τον… «Δούρειο ίππο», πίσω από την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Παλαιό Φάληρο.

Οι τρεις δράστες, που εισέβαλαν στην κατοικία της οδού Νηριήδων, κινήθηκαν στοχευμένα γνωρίζοντας ότι επρόκειτο για το σπίτι του επιχειρηματία, ενώ φαίνεται να είχαν πληροφορίες ότι έκρυβε χρήματα στο χώρο. Έδεσαν με… tire up όλη την οικογένεια, έμειναν στο διαμέρισμα για 45 λεπτά αναζητώντας χρήματα και αντικείμενα αξίας και διέφυγαν έχοντας αποσπάσει το ποσό των 3.000 ευρώ και κοσμήματα άγνωστης αξίας.

Ο μικρός γιος απελευθέρωσε τους γονείς

«Μας έδεσαν πισθάγκωνα, εκτός από τον μικρό μου γιο. Με ένα ψαλίδι, σιγά σιγά, κατάφερε να λυθεί και έτσι ειδοποιήσαμε την αστυνομία», περιέγραψε στην κατάθεση του στις αρχές ο 50χρονος επιχειρηματίας. Η οικογένεια έζησε τον απόλυτο τρόμο στα χέρια των κακοποιών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.



Οι τρεις ληστές, έδεσαν με tire up τους γονείς και δύο παιδιά τους, όμως το 17χρονο αγόρι κατάφερε να βρει τρόπο να λύσει τα δεσμά και στη συνέχεια απελευθέρωσε τους γονείς του. Η εισβολή, σημειώθηκε λίγο μετά τις 00:30 τα ξημερώματα. Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του επιχειρηματία και όταν εκείνος άνοιξε την πόρτα για να βγει με μια κυνηγετική καραμπίνα, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν ξανά μέσα στο διαμέρισμα. Τον έδεσαν με tire up, ενώ το ίδιο έκαναν και με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του που βρίσκονταν στο χώρο. Στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν χρήματα και τιμαλφή, οι ληστές έμειναν στο σπίτι για 45 λεπτά, κάνοντας άνω κάτω τα δωμάτια.

Υπό την απειλή του όπλου, ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε τελικά να αποκαλύψει στους δράστες το σημείο που έκρυβε τις οικονομίες του. Εκεί βρήκαν συνολικά 3.000 ευρώ.

«… μιλούσαν σπαστά Ελληνικά»

«Φορούσαν κουκούλες και το μόνο που βλέπαμε ήταν τα μάτια τους. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ίσως ήταν αλβανικής καταγωγής. Έμειναν μέσα στο διαμέρισμα περίπου 45 λεπτά», ανέφερε μεταξύ άλλων στα στελέχη της Ασφάλειας ο επιχειρηματίας, όταν του ζητήθηκε να περιγράψει την εικόνα των ληστών. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο διαμέρισμα προχώρησαν σε έλεγχο για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ παράλληλα συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Ανάμεσά στα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρχές, είναι η ληστεία να οργανώθηκε από άτομο που γνώριζε το οικονομικό προφίλ του επιχειρηματία και ενδεχομένως να παρακολουθούσε τις κινήσεις τους. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν να πρόκειται για πρόσωπο που έχει σχέση με την επαγγελματική του δραστηριότητα ή με το παρελθόν του. Για το λόγο αυτό αναμένεται να λάβουν εκ νέου κατάθεση από τον 50χρονο σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν λίστα με ύποπτα άτομα. Πηγή: ieidiseis.gr Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.