Άνηθος από χρυσάφι: 2,70 ευρώ για δύο ματσάκια σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ




Η ακρίβεια «καίει» την τσέπη των καταναλωτών. Την ώρα που η κυβέρνηση υπεραμύνεται του «καλαθιού του νοικοκυριού» και ενόψει και της εφαρμογής του μέτρου του market pass από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι καταναλωτές «ζαλίζονται» από τις τιμές και τις αυξήσεις – φωτιά στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, με τις αποδείξεις από αγορές που έκανε σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, φαίνεται ξεκάθαρα το εξής αδιανόητο: ένα ματσάκι άνηθος που είναι εισαγωγής κοστίζει 1,35 ευρώ και τα δύο ματσάκια κοστίζουν 2,70 ευρώ.

Όταν σε λαϊκές αγορές ή σε άλλες αλυσίδες του λιανεμπορίου τροφίμων ο άνηθος κοστίζει από 0,57 έως 0,78 ευρώ. Συνολικά το κόστος των αγορών για τον συγκεκριμένο καταναλωτή από μια «βόλτα» στο σούπερ μάρκετ ανήλθε στα 27,12 ευρώ.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κύριος που έστειλε τις φωτογραφίες εκφράζει την αγανάκτησή του υποστηρίζοντας ότι και ακρίβεια υπάρχει που έχει επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και πολλές επιχειρήσεις αισχροκερδούν.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.