Mediterranean College: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις των Εβδομάδων Απασχολησιμότητας (Employability Weeks)




Με τη συμμετοχή πολλών φοιτητών & αποφοίτων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις των Εβδομάδων Απασχολησιμότητας (Employability Weeks) του Mediterranean College, που πραγματοποιήθηκαν από τις 28/11-09/12/22 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα των Employability Weeks 2022 περιλάμβανε στοχευμένες δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, ειδικά σχεδιασμένες για όλους τους φοιτητές των Ακαδημαϊκών Σχολών του Κολλεγίου, αλλά και θεματικές εκδηλώσεις, όπως workshops, ομιλίες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και βιωματικά εργαστήρια, που διοργάνωσε η κάθε Σχολή, ειδικά για τους φοιτητές της.

Στις κοινές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, ξεχώρισαν:

  • Το  workshop με θέμα «How to Find your Dream Job», το οποίο εστίασε στην ανάπτυξη των οριζοντίων δεξιοτήτων (soft skills) των φοιτητών του Κολλεγίου και στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να βρουν τη δουλειά των ονείρων τους και προσκεκλημένες εταιρίες, στην Αθήνα, την Εταιρεία Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού LMW & στην Θεσσαλονίκη την εταιρεία SKG Education.
  • Το Φεστιβάλ Εθελοντισμού με θέμα «Youth in action: Be an active citizen – challenges & opportunities» σκοπός του οποίου ήταν η ενημέρωση και η ενεργός συμμετοχή των φοιτητών σε δράσεις της νεολαίας και της κοινωνίας των ενεργών πολιτών. Σημαντικοί φορείς έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση: Action Aid (σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη), Kmop, Έλιξ, ΚΕΑΝ, Inter Alia, Odyssea, Solidarity Now, Iasis, ΕΛΕΠΑΠ, CheckPoint. Οι εκπρόσωποι παρουσίασαν το προφίλ της οργάνωσης τους και ενημέρωσαν τους φοιτητές για τις «οριζόντιες δεξιότητες» (Soft skills) που χρειάζεται να έχουν, ώστε να ενταχθούν στο μητρώο συνεργατών και εθελοντών τους, ενώ πραγματοποίησαν και mini συνεντεύξεις επιλογής εθελοντών ή φοιτητών για πρακτική άσκηση.   
  • Η διάλεξη με θέμα «Speak up about the leader inside you», ένα βιωματικό workshop από εκπροσώπους του Διεθνούς Μη Κυβερνητικού Οργανισμού TOAST MASTERS,  τους specialists του Public Speaking!!
  • Στα επιτυχημένα highlights των κοινών εκδηλώσεων συγκαταλέγεται, τέλος, και το Talent Acquisition Event, το οποίο περιελάμβανε εκτός από το Πάνελ Ομιλητών με θέμα «Τα TOP Soft Skills που αναζητούν οι εργοδότες στη σύγχρονη αγορά εργασίας» και ένα…Mini Career Fair με τη συμμετοχή μεγάλων εταιριών, όπως: OTE, GROWING TOGETHER, PEOPLECERT, EPIDOSIS, PMS, JUNE στην Αθήνα, INDITEX σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη και ISOMAT, INFOTEAM SOFTWARE στην Θεσσαλονίκη.

Όλες οι εκδηλώσεις των Employability Weeks 2022 ήταν ειδικά σχεδιασμένες για τους τομείς σπουδών του Mediterranean College, με στόχο την ενίσχυση τόσο των επαγγελματικών δεξιοτήτων των φοιτητών και αποφοίτων του Κολλεγίου, όσο και τη σωστή προετοιμασία για την είσοδό τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Η Εβδομάδα Απασχολησιμότητας εντάσσεται στο πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο Σχέδιο Απασχολησιμότητας του Mediterranean College (MC-Employability Scheme).



Mediterranean College

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434, Τ: +30 210 8899600

Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Τ: +30 210 8899600

Γλυφάδα: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, 16675, Τ: +30 210 8899600

Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, T: +30 2310 287779

www.medcollege.edu.gr | info@medcollege.edu.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.