Eντυπωσιακές εικόνες από τον αυθεντικό χειμερινό Διάπλου του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης




Ο αυθεντικός χειμερινός Διάπλους του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στο ειδυλλιακό τοπίο του όρμου της Βουλιαγμένης, για 17η φορά. Ο Ν.Ο.Β. κατακλύστηκε από τους κολυμβητές, τους συνοδούς τους αλλά και απλούς επισκέπτες που θέλησαν να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή της χειμερινής κολύμβησης.

Ο επιτυχημένος αγώνας εδώ και καιρό είχε γίνει sold out και 500 άνθρωποι τίμησαν τον τίτλο τους ως χειμερινοί κολυμβητές, ερασιτέχνες ή μη, για να διαγωνιστούν στις 3 διαφορετικές διαδρομές της πίστας: των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων. Ο καιρός ήταν σύμμαχος του φετινού Διάπλου, στον οποίο κυριαρχούσε η καλή διάθεση και η όρεξη για κολύμπι.

Η διοργάνωση του Διάπλου έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια των κολυμβητών, ώστε να μπορούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις απαιτητικές συνθήκες που έχει η χειμερινή κολύμβηση. Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, εκτός από την θαλάσσια κολυμβητική πίστα που είχε πλούσια σηματοδότηση με φωτεινές σημαδούρες για τη διευκόλυνση των κολυμβητών, όλοι οι αθλητές υποχρεωτικά χρησιμοποιούσαν προσωπική σημαδούρα.

Για τον λόγο αυτό, η Lifeguard Hellas, η πιο άρτια καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα ναυαγοσωστών της Ελλάδας ήταν στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, διαθέτοντας 20 από τους πιο έμπειρους ναυαγοσώστες της, οι οποίοι με πλωτά μέσα του Ν.Ο.Β. βρίσκονταν κοντά στους κολυμβητές, μέσα στο νερό, για να τους υποστηρίξουν, εφόσον υπήρχε ανάγκη.



Η Πρόεδρος του Ν.Ο.Β. κα Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα δήλωσε σχετικά με το Διάπλου: «Είναι η 17η χρονιά που διοργανώνεται ο Διάπλους του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, ο οποίος αποτελεί τον αυθεντικό χειμερινό διάπλου της χώρας μας. Με συγκινεί η αγάπη του κόσμου προς τον αγώνα αυτό, δεδομένου ότι και φέτος έγινε sold out. Είναι φανερό και αδιαμφισβήτητο πως η χειμερινή κολύμβηση έχει ένθερμους υποστηρικτές και λάτρεις. Από την δική μας πλευρά, τους ενθαρρύνουμε και θα συνεχίσουμε  να τους δίνουμε ερεθίσματα να συνεχίζουν την ενασχόλησή τους με τη θάλασσα. Τέλος, θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν, δίνοντας ραντεβού για τον επόμενο Διάπλου

Στον χώρο της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε ο κόσμος που διασκέδασε με μουσική και ξεσηκώθηκε από την Γκρέτα Λυμπεροπούλου, η οποία ανέλαβε την παρουσίαση του αγώνα εμψυχώνοντας τους αθλητές.

Η CocaCola 3Ε ήταν από νωρίς στο χώρο του αγώνα, παρέχοντας το δροσιστικό μεταλλικό νερό Αύρα σε όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και τους χυμούς Amita για τόνωση πριν ή μετά τον Διάπλου.

Κοντά στον Διάπλου βρέθηκε και το ιταλικό εστιατόριο Vincenzo, το οποίο κέρασε τους συμμετέχοντες θρεπτικές σαλάτες ζυμαρικών σε απίστευτες συνταγές.

Πλήθος υποστηρικτών βρέθηκε την Κυριακή του αγώνα στο χώρο: η εταιρεία αθλητικών ειδών BlackMile, η οποία παρείχε δώρα στους νικητές τα εντυπωσιακά της σκουφάκια κολύμβησης.

Ο «Όμιλος Βιοϊατρική» παρείχε την ιατρική κάλυψη του αγώνα, διαθέτοντας πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, επανδρωμένο με ιατρικό προσωπικό και διασώστες. Η Βιοϊατρική επίσης επιβράβευσε νικητές της διοργάνωσης με πλήρη check up!

Στον χώρο παρευρέθηκε η εταιρία OneZipper, η οποία δώρισε πετσέτες στους διακριθέντες κολυμβητές.

Μεγάλος υποστηρικτής του αγώνα υπήρξε και η Herbalife Nutrition, που με τις θρεπτικές της μπάρες πρωτεΐνης ξεχώρισε στον χώρο, αλλά πρωταγωνίστησε στις απονομές πλούσιων δώρων στους αθλητές που ξεχώρισαν.

Ακόμα, η Turbo Hellas παρευρέθηκε στο σημαντικό event και μοίρασε πλούσια δώρα στους νικητές.

Δώρα πολυτελείς πετσέτες με το λογότυπο του αγώνα και του ΝΟΒ δόθηκαν  σε όλους τους νικητές από την εταιρεία Kirpoglou Premium Textiles.

Πολύτιμα δώρα στους νικητές για την προσωπική φροντίδα προσέφερε και η εταιρεία Λεούσης ΑΕ.

Ο ΝΟΒ προσέφερε στους συμμετέχοντες και στους παρευρισκόμενους θρεπτική και ζεστή ψαρόσουπαμετά τον αγώνα!

Να αναφερθεί πως για ακόμα μία χρονιά ο Διάπλους της Βουλιαγμένης διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Τέλος, για την επιτυχημένη διεξαγωγή του 17ου Χειμερινού Διάπλου συμμετείχαν την ημέρα της εκδήλωσης με πάθος 30 εθελοντές: αθλητές και προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον επαγγελματισμό τους, την ομαδικότητα και την προσήλωσή τους στο Ν.Ο.Β.

Εις μνήμην της πρωτεργάτριας του Διάπλου, Λίλας Κολοκοτρώνη, η οποία μύησε πριν από 19 χρόνια τα μέλη μας στην ενασχόληση της χειμερινής κολύμβησης, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον γιο της, Ορέστη Καμπάνη.

Αποτελέσματα

Ενδεικτικά αναφέρονται οι κορυφαίοι των κατηγοριών χωρίς στολή:

750 μέτρα χωρίς wetsuit

Καλύτερος χρόνος του αγώνα από όλες τις ανδρικές ηλικιακές κατηγορίες έγινε από τον Κοτζακωνσταντίνου Γιώργο της κατηγορίας 50-59 (00:10:15.979) και από τις γυναίκες η Λιακοπούλου Κέλλυ (00:10:59.389) από την κατηγορία 40-49.

1.500 μέτρα χωρίς wetsuit

Καλύτερος χρόνος του αγώνα από όλες τις ανδρικές ηλικιακές κατηγορίες έγινε από τον Ινγκλέζο Χρήστο της κατηγορίας 30-39 (00:23:09.700) και από τις γυναίκες η Μπικώφ Μάνια (00:25:45.580) από την κατηγορία 50-59.

3.000 μέτρα χωρίς wetsuit

Καλύτερος χρόνος του αγώνα από όλες τις ανδρικές ηλικιακές κατηγορίες έγινε από τον Γκοτζιά Δημήτρη της κατηγορίας 30-39 (00:40:50.790) και από τις γυναίκες η Κουβέλη Βίκυ (00:41:08.400) από την κατηγορία 50-59.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 17ου Χειμερινού Διάπλου Βουλιαγμένης έχουν αναρτηθεί στη σελίδα:  https://my.esportevents.gr/results.php?id=20220050&rc= .

Δείτε και όλες τις φωτογραφίες στην παρακάτω σελίδα: https://www.foto-trexoume.gr/f551300217?fbclid=IwAR0xD2Kvgmpgrmf2nQx1X07SUf9vhE4nZace07azl94Ndmcbueal3c01PQE .

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.