Aργυρούπολη: Αυτός είναι ο συνταγματάρχης που λήστευε τράπεζες με την απειλή χειροβομβίδας (VIDEO)




Συνταγματάρχης εν ενεργεία είναι ο ληστής με τη χειροβομβίδα που “χτύπησε” σήμερα το πρωί τράπεζα της Αργυρούπολης.

Ο δράστης, ηλικίας 53 ετών, εισέβαλε στις 9:40 στο υποκατάστημα της Alpha Bank, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γερουλάνου και 3ης Σεπτεμβρίου, φορώντας μάσκα για τον κορωνοϊό και γάντια. Κρατώντας στο δεξί του χέρι μία χειροβομβίδα, απείλησε τον ταμία ότι θα τραβήξει την περόνη και θα τιναχτούν στο αέρα, αν δεν του βάλει χρήματα σε ένα φάκελο. Ο ταμίας του έβαλε περίπου 2.500 ευρώ και ο ληστής εξαφανίστηκε. Δείτε βίντεο από τη δράση του. Στην αρχή στέκεται μπροστά στο ΑΤΜ μέχρι να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποιος αστυνομικός στο υποκατάστημα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, έχει διαπράξει δύο ακόμη ληστείες σε τράπεζες της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς ότι έκανε τις ληστείες γιατί χρωστούσε χρήματα σε τοκογλύφους, λόγω του τζόγου. Οι έρευνες συνεχίζονται, αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί η χειροβομβίδα που χρησιμοποιούσε.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, που επικαλείται η ΕΡΤ, ο ληστής της τράπεζας βρίσκεται εδώ και καιρό στο μεταίχμιο της αποστρατείας καθώς από το καλοκαίρι βρισκόταν εν αναμονή του ΦΕΚ με το οποίο θα του κοινοποιούνταν επίσημα η απόφαση της ηγεσίας για την αποστράτευσή του από το Οικονομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.



Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως η υπηρεσία του έχει καταγράψει κατά διαστήματα προβληματικές συμπεριφορές, ενώ η διαχείρισή σε θέματα που είχαν ανακύψει δεν ήταν η ενδεδειγμένη και αυτό του είχε επιφέρει ποινές στον φάκελό του.

Πάντως όταν του γνωστοποιήθηκε, από το περασμένο καλοκαίρι πως πρόκειται να αποστρατευτεί, ο ίδιος φέρεται να αιτήθηκε να παραμείνει στο Σώμα εκτός των οργανικών θέσεων, διατηρώντας την θέση του σε υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας που έχει έδρα της Αττική. Το αίτημά του όμως, σύμφωνα πάντα με στρατιωτικές πηγές, απορρίφθηκε και αυτό οφείλονταν κυρίως στην προγενέστερη υπηρεσιακή συμπεριφορά του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.