Παλαιό Φάληρο: Χορωδιακή Βραδιά «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»




Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και το Πολιτιστικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΟ.Α.ΚΕ.) διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία αλλά και εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου, χορωδιακή βραδιά με τίτλο «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας παρουσιάστηκε αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, από τη Γυναικεία Χορωδία «Νηρηϊδες» με μικρασιατικά παραδοσιακά τραγούδια που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε.

Το κοινό «ταξίδεψε» στις αρχές του 20ου αιώνα και στα παράλια της Μικράς Ασίας, με στίχους και μουσικές που φτιάχτηκαν από τους Έλληνες της Ρωμιοσύνης, μέσα από μουσικούς δρόμους και ρυθμούς που εκφράζουν τις ρίζες, τις παραδόσεις και τα βιώματα τους. Ένα μουσικό οδοιπορικό που συγκίνησε, μια πραγματική «γέφυρα μνήμης» με τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ακολούθησε ένα ξεχωριστό και προσεγμένο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από την Παιδική-Νεανική Χορωδία και το Φυτώριο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, υπό την διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού όπου τα νεαρά μέλη του μουσικού συνόλου έψαλαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλασικά αριστουργήματα αλλά και κάλαντα από όλο τον κόσμο.



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ρεπερτόριο της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας και του φυτωρίου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου διευρύνεται συνεχώς και είναι ήδη ευρύ, καθώς περιλαμβάνει πλήθος χορωδιακών συνθέσεων, ενώ εμπλουτίζεται διαρκώς με έργα, τα οποία προβάλλει συστηματικά μέσα από τις συναυλίες της.

Το χορωδιακό σύνολο ήδη έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες πετυχημένες εμφανίσεις, κάτι που όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ο οποίος παρακολούθησε την Χορωδιακή βραδιά, «μας γεμίζει ικανοποίηση και μας οπλίζει με μεγαλύτερη θέληση ως Δημοτική Αρχή, να στηρίξουμε περαιτέρω την δημιουργική καλλιτεχνική προσπάθεια των παιδιών και των δασκάλων τους».

Στο πιάνο συνόδευσαν ο Μιχάλης Χανός και η Ελισάβετ Ανδρονίκου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.