Ξιφασκία: Πολύ καλές εμφανίσεις από Γαρυφάλλου – Γκίκα στη Γαλλία 




Ελπιδοφόρες εμφανίσεις έκαναν οι δύο αθλητές μας στο ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους ασκήσεως εφήβων-νεανίδων (U17) στην πόλη Cabriès δίπλα στη Μασσαλία.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ Ε/Ν (U17) – CABRIES (ΓΑΛΛΙΑ) – 10/12

Πολύ καλή παρουσία είχαμε στο κύπελλο της μικρής γαλλικής πόλη που βρίσκεται έξω από τη Μασσαλία. Στο κύπελλο των εφήβων ο Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ) και ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) προκρίθηκαν αμφότεροι από τον προκριματικό γύρο με 3 νίκες σε 6 αναμετρήσεις στις poules και πέρασαν άνευ αγώνα τον γύρο των 256. Στη μάχη για μία θέση στους 64 ο Τζοβάνης ηττήθηκε από το Γάλλο Gerault με 15-13 και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με την 95η θέση. Ο Γκίκας από την άλλη έκανε την καλύτερη εμφάνιση της ζωής του με 4 σερί νίκες στο κυρίως ταμπλό: κόντρα στον Ισραηλινό Traitel Crystal με 15-6 στο γύρο των 128, κόντρα στον Ιρλανδό Gautier-Loftus με 15-9 στ ογύρο των 64, κόντρα στον Γάλλο Ranjbaran με 15-7 στο γύρο των 32 και κόντρα στον Ιταλό Conticini με 15-14 στο γύρο των 16. Αυτός που τελικά μπόρεσε να κερδίσει το παιχνίδι του Έλληνα ξιφομάχου ήταν ο Βρετανός Penman me 15-5 στον προημιτελικό των εφήβων, ο οποίος τελικά κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Ο Γκίκας ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 7η θέση ανάμεσα σε 182 αθλητές και θα προσθέσει 42 βαθμούς στη συγκομιδή του για την ευρωπαϊκή κατάταξη εφήβων. Από την 81η θέση αναμένεται να πλασαριστεί εντός των πρώτων 30 αθλητών της Ευρώπης.

Αναλυτικά αποτελέσματα εφήβων



Σταθερά καλή εμφάνιση έκανε για ακόμα μία φορά η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) στο κύπελλο των νεανίδων. Ήταν αήττητη στον προκριματικό γύρο με 6 νίκες και στη συνέχεια έφτασε εύκολα μέχρι και τον προημιτελικό. Στο δρόμο της απέκλεισε την Βρετανίδα Hu με 15-2, την Γερμανίδα Gamke με 15-7, την Βρετανίδα Mcvinnie με 15-4 και την Ιταλίδα Giordani με 15-12. Η μοναδική που κατάφερε να σταματήσει την πορεία της με σκορ 15-6 στη μάχη των 8 ήταν η Ιταλίδα Collini, μία από τις μεγάλες τις αντιπάλους για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο νεανίδων. Η Γαρυφάλλου ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 5η θέση ανάμεσα σε 167 αθλήτριες. Η θέση που κατέκτησε της δίνει 42 βαθμούς για την ευρωπαϊκή κατάταξη νεανίδων και πλέον έχει παγιωθεί στην 1η θέση με 310 βαθμούς με την Collini να ακολουθεί με 226 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα νεανίδων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΙΦΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ ΕΦΗΒΩΝ – ΛΕΙΨΙΑ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) – 10/12

Μετά τα ευχάριστα νέα της Παρασκευής 9/12 και το αργυρό μετάλλιο του Κωνσταντίνου Καραμπάση (διαβάστε εδώ) τη σκυτάλη πήρε το ομαδικό των εφήβων με τους Καραμπάση, Θεοδωρόπουλο, Πασσιά και Τσώκα. Η ελληνική τετράδα πέρασε άνευ αγώνα στο γύρο των 32 και εκεί επικράτησε επί της 2ης ομάδα της Γερμανίας με 40-37. Στην κρίσιμη επόμενη αναμέτρηση για την είσοδο στην οκτάδα όμως ηττήθηκε με 36-34 από την Ελβετία και συνέχισε στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 9-16. Με νίκη κόντρα στη Νορβηγία (45-28) εξασφάλισε θέση στην δωδεκάδα, στη συνέχεια όμως ηττήθηκε από την 1η ομάδα της Γερμανίας με 45-35 για την είσοδο στη δεκάδα. Στην τελική μάχη με τρόπαιο την 11η θέση ανάμεσα σε 38 ομάδες επικράτησε επί της 2ης ομάδας της Ουγγαρίας με 45-33. Η παρουσία της ελληνικής ομάδας ξίφους μονομαχίας εφήβων κρίνεται με θετικό πρόσημο και δίνει ελπίδες για μία αξιοπρεπή παρουσία στο ομαδικό του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πρωταθλήματος εφήβων.

Αναλυτικά αποτελέσματα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.