Ηλιούπολη: Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη για το τράφικινγκ




Συνεχίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη για την υπόθεση τράφικινγκ της Ηλιούπολης, με την εργαζόμενη στην εστίαση η οποία βοήθησε την 20χρονη να αποδράσει να ανεβαίνει στο βήμα ως μάρτυρας κατηγορίας.

Η μάρτυρας ξεκίνησε την κατάθεσή της το μεσημέρι, αμέσως μετά το τέλος της κατάθεσης της 20χρονης που ήταν επί σειρά ετών θύμα τράφικινγκ και συστηματικού βιασμού από τον αστυνομικό Δημήτρη Μπουγιούκο που την κρατούσε με τη βία κλεισμένη σε σπίτι και είναι μεταξύ των κατηγορούμενων, μαζί με τον πατέρα της. Στην κατάθεσή στην ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών η εργαζόμενη ανέφερε ότι έβλεπε την καταγγέλλουσα να έρχεται στην καφετέρια που δούλευε πάντα μόνη της και σε κακή ψυχολογική κατάσταση, μην γνωρίζοντας αρχικά τι συμβαίνει. Είπε ωστόσο πώς ξεκίνησε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, αφού συνάδελφός της της περιέγραψε ένα περιστατικό μεταξύ του θύματος και του κατηγορούμενου. «Την είχε δει ο συνάδελφός μου μία μέρα πολύ νωρίς το πρωί έξω στο πεζοδρόμιο με τα ρούχα της κάτω και ότι ο κατηγορούμενος την τράβηξε από τα μαλλιά πάλι μέσα», ανέφερε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια, η σερβιτόρα είπε ότι μία ημέρα του Ιουλίου είδε την 19χρονη με μακρυμάνικη μπλούζα και παραμορφωμένο από χτυπήματα πρόσωπο. «Ήταν τόσο πρησμένη που δεν την αναγνώρισα, και κατάλαβα ότι κάτι τρέχει. Ήθελα να κάνω κάτι, αλλά λόγω της κατάστασης δεν μπορούσα. Την επόμενη ημέρα δεν εμφανίστηκε και παραξενεύτηκα γιατί ήθελα να δω αν είναι καλά με τα χτυπήματα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας σχετικά με τα όσα έγιναν την ημέρα που η 19χρονη της ζήτησε βοήθεια, είπε: «Πήγαινα για δουλειά, την είδα με πρησμένο μάτι και πρησμένα χείλη, την έβαλα στη γωνία και τη ρώτησα αν χρειάζεται βοήθεια. Βούρκωσε, και δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Της είπα ότι αν χρειαστεί κάτι να έρθει σε μένα. Ήρθε μετά λίγη ώρα μέσα στα κλάματα, βγήκα έξω, την κράτησα στα χέρια μου και μου είπε ότι δεν είναι καλά, ότι την κρατάει παρά τη θέλησή της, ότι το έχει σκάσει, φοβάται και δεν ξέρει τι να κάνει. Ζητούσε τη μητέρα της, έκλαιγε και φοβόταν».



Από εκεί και πέρα, όπως εξήγησε, κάθισε με την 20χρονη να συζητήσουν έξω από την καφετέρια όπου δούλευε, όμως κρύφτηκαν άμεσα στην αποθήκη του μαγαζιού μόλις είδαν τον κατηγορούμενο να πλησιάζει έχοντας πάνω του όπλο. Εκεί είναι που η μάρτυρας κάλεσε τον Σύλλογο Κακοποιημένων Γυναικών και την αστυνομία. «Είχε βγει ο κατηγορούμενος και την έψαχνε. Είδα να εξέχει κάτι στη μέση του και κατάλαβα ότι είναι όπλο γιατί είναι αστυνομικός».

Πρόεδρος: Σας είπε κάτι για το πως ζούσε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι την εκδίδει, την κρατάει παρά τη θέλησή της, και ότι φοβάται.

«Μου είπε ”Με έχει φυλακισμένη και με βάζει να κάνω πράγματα που δεν θέλω”. Μου είπε ότι τη βάζει να κάνει πράγματα που δεν θέλει, να κάνει σεξ με πελάτες», είπε χαρακτηριστικά.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής (Αντωνία Λεγάκη): Δώσατε κατάθεση;

Μάρτυρας: Ναι, αλλά δεν γράφτηκε τίποτα. 

Περιγράφοντας τα όσα έμαθε ότι ακολούθησαν μετά την πολύωρη παρουσία της ίδιας και της καταγγέλλουσας στο τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων η μάρτυρας είπε: «Μετά έμαθα ότι την πήγαν στο νοσοκομείο και οι αστυνομικοί έλεγαν στους γιατρούς ότι την είχαν βγάλει από τη φυλακή για να κάνει εξετάσεις για τα τραύματα που είχε και να μην της κάνουν ερωτήσεις».

Αρνήθηκε κάθε γνώση περί τράφικινγκ και καταναγκασμού ο Σειρηνάκης

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της σερβιτόρας, ενώπιον της έδρας παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Σειρηνάκης, παραγωγός και ιδιοκτήτης εταιρείας ταινιών ερωτικού περιεχομένου, αφού το όνομά του περιλαμβάνεται στη δικογραφία διότι η καταγγέλλουσα έχει καταθέσει στις αρχές ότι έχει εξαναγκαστεί με τη βία από τον 40χρονο αστυνομικό και παρά τη θέλησή της να συμμετέχει σε ταινίες τέτοιου είδους στην εταιρεία του Σειρηνάκη.

Ο κ. Σειρηνάκης αρνήθηκε επανειλημμένα ότι γνώριζε το οτιδήποτε περί εξαναγκασμού, ενώ προκλητικά δήλωσε πως «σε αυτή τη δουλειά δεν έρχεται ποτέ κανείς μόνο για τα χρήματα. Πρέπει και να του αρέσει». Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο Δ. Μπουγιούκο το 2017 όταν είχε εμφανιστεί στο γραφείο του με την έτερη καταγγέλλουσα, την 25χρονη, που παρουσίασε ως σύντροφο του. Ερωτώμενος δε αν του έκανε εντύπωση που ήρθε ένας αστυνομικός με την κοπέλα του απάντησε πως «τα ζευγάρια που έρχονται δεν είναι αυτό που φαντάζεται ο κόσμος. Στο γραφείο μου έρχονται καθηγήτριες πανεπιστημίου με τους άντρες τους, και μανάδες με τις κόρες τους». 

Με το ίδιο σκεπτικό του φάνηκε εντελώς φυσιολογικό, όπως είπε, το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός τον επισκέφθηκε μερικά χρόνια αργότερα μετά με τη 19χρονη για τον ίδιο λόγο. Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής, για το αν κάποιος που του «πηγαίνει συνεχώς καινούριο κόσμο» παίρνει ποσοστά, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά, αλλά είπε πως όποιος του έχει ζητήσει δανεικά τα έχει δώσει και συγκεκριμένα στον κατηγορούμενο έδωσε 500-800 ευρώ.

Αρχικά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο 40χρονος αστυνομικός ήταν παρών στη διάρκεια των γυρισμάτων στα οποία συμμετείχαν οι δύο καταγγέλλουσες, αναιρώντας όμως στη συνέχεια την εκδοχή αυτή, έπειτα από ερώτηση της κ. Λεγάκη, λέγοντας ότι δεν αποκλείεται και να ήταν μπροστά κατά τη διάρκεια.

Πρόεδρος: Ο κ. Μπουγιούκος ήταν παρών στις ταινίες;

Μάρτυρας: Όχι, δεν αφήνω κανέναν.

Αντωνία Λεγάκη: Η ενάγουσα λέει ότι ο κ. Μπουγιούκος ήταν στα γυρίσματα.

Μάρτυρας: Μπορεί και να μπήκε μέσα να της δώσει κάτι, δεν θυμάμαι τώρα.

Ο ίδιος υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι «ηθικά και μόνο» αν δει ότι κάποια κοπέλα δεν είναι έτοιμη να γυρίσει ταινία της λέει να φύγει, ενώ πρόσθεσε: «Έχει έρθει και μάνα με παιδί που χρωστάει και της έχω δώσει λεφτά για να φύγει γιατί θα το μετάνιωνε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στο σπίτι του καθένα. Με ενδιαφέρει κάποια που ήρθε εκεί να θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά».

Αναφορικά με τα εμφανή τραύματα των κοριτσιών ο μάρτυρας είπε πως δεν είχε δει ποτέ τσημάδια κακοποίησης πάνω τους. Επίσης επεσήμανε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις καταγγελίες περί αιχμαλωσίας και εξαναγκασμού για να γυρίσουν τις ταινίες, μάλιστα είπε πως αν το ήξερε θα έδερνε τον κατηγορούμενο. «Αν όμως για μια κοπέλα υπάρχει η υπόνοια ότι κακοποιείται τότε σταματάνε τα πάντα», είπε ο μάρτυρας και αναφερόμενος στη δεύτερη ενάγουσα συμπλήρωσε «δεν είχα δει τίποτα. Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι με πίεζε να κάνει περισσότερες ταινίες γιατί ήθελε περισσότερα λεφτά»

Εισαγγελέας: Αν κάποιος έρθει με μελανιά τι κάνετε;

Μάρτυρας: Αν δω άτομο χτυπημένο, θα πάρω την αστυνομία. Καταρχάς, δεν μπορεί να παίξει. Δεν μπορεί να συνουσιάζεται και να έχει χτυπημένο μάτι.

Αντωνία Λεγάκη: Γνωρίζετε αν η δεύτερη ενάγουσα έδινε τα χρήματα στον Μπουγιούκο;

Μάρτυρας: Όχι βέβαια.

Αντωνία Λεγάκη: Γνωρίζετε ότι καταγγέλλει ότι ήταν αιχμάλωτή του και ότι την εξανάγκασε να κάνει αυτές τις ταινίες;

Μάρτυρας: Θα τον έδερνα.

Ανατροφή σε περιβάλλον ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλει ο αδερφός της 20χρονης

Τέλος κατέθεσε και ο αδελφός της 19χρονης, ο οποίος αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στην κακοποίηση που υπέστη η κοπέλα όσο ήταν ανήλικη από τον επίσης προφυλακισμένο πατέρα τους. 

Ο μάρτυρας αναφερόμενος σε ένα περιστατικό που συνέβη όταν εκείνος και η αδελφή του ήταν 12 ετών είπε:

«Ήμουν στο δωμάτιό μου, και άκουγα μουσική. Σηκώθηκα και πήγα να πιω νερό και το δωμάτιο της αδελφής μου είναι στον ίδιο διάδρομο με το δικό μου και περνάω και ακούω μια δυνατή φωνή ”άσε με”  και ένα μουγκρητό. Χτυπάω την πόρτα, δεν ακούω απάντηση, πάω να ανοίξω την πόρτα και ήταν κλειδωμένη».

Πρόεδρος: Κλειδώνει γενικά η αδελφή σας;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Ανησυχήσατε που δεν άνοιγε;

Μάρτυρας: Ναι. Τη ρώτησα αν είναι καλά και μου είπε «ναι». Είδα τον πατέρα μας και μου είπε «μην πείτε τίποτα, γιατί θα σας πετάξω έξω».

Ο ίδιος κατέθεσε ότι φοβόταν τον πατέρα τους, καθώς τους έβριζε και τους απειλούσε διαρκώς και πως όταν εκείνος επέστρεφε στο σπίτι απέφευγαν την οποιαδήποτε επαφή μαζί του και κλείνονταν στα δωμάτιά τους. «Μας φώναζε, πηγαίνετε στα δωμάτιά σας αλλιώς δεν θα φάτε και στην αδελφή μου φώναζε ”πήγαινε μέσα μωρή», είπε χαρακτηριστικά. 

Αντωνία Λεγάκη: Ξέρετε για ποιο πράγμα κατηγορεί η αδελφή σας τον πατέρα σας;

Μάρτυρας: Ναι, για τον βιασμό.

Αντωνία Λεγάκη: Σας είχε πει η αδελφή σας πως την βίαζε ο πατέρας;

Μάρτυρας: Όχι.  Μου το είπε η μητέρα μου τον Ιούλιο.

Αναφορικά με τον Ντ., πρώην σύντροφο της 20χρονης και επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση, ο μάρτυρας είπε πως τον είχε γνωρίσει και μία φορά που είχε έρθει σπίτι τους για να ζητήσει χρήματα φωνάζοντας, εκείνος τον έδιωξε απειλώντας τον ότι θα καλέσει την αστυνομία, ενώ σχετικά με τον Δ. Μπουγιούκο είπε πως τον είχε γνωρίσει μία φορά στο σπίτι του όπου και είχε δει την αδελφή του «κομμένη και στεναχωρημένη».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του αδελφού της 20χρονης. Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.