“Το Βήμα”: Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» διαμένει σε μεζονέτα 500 τ.μ. της δομής, στον Άλιμο





(Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
tovima.gr) Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος φέρεται να διαμένει σε διαμέρισμα-μεζονέτα έκτασης περίπου 500 τ.μ., με πέντε μπάνια, αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ, σε αμφιθεατρική περιοχή στον Άλιμο, το οποίο ωστόσο είναι κληροδότημα του οργανισμού από δωρεά μιας συνταξιούχου από τη Δράμα που ήθελε να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη!

Η πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο Κ. Γιαννόπουλος με την οικογένειά του. Η μεζονέτα των 500 τ,μ. και αξίας 2.000.000 ευρώ είναι κληροδότημα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» και η σύζυγός του – πρώην εθελόντρια της ΜΚΟ – διαμένουν σε ένα από τα πιο επίλεκτα κληροδοτήματα, δύο οροφοδιαμερίσματα εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων με εσωτερική σκάλα (σ.σ.: το συμβόλαιο στη διάθεση της εφημερίδας) στην οδό Κωστή Παλαμά στον Αλιμο, που παραχωρήθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από τη συνταξιούχο Αθηνά Κ., κάτοικο εξωτερικού.

Η εγγραφή του στο Κτηματολόγιο με καταχώριση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2019. Το ακίνητο αυτό, τον οποίο παλαιότερα ανήκε σε άτομο αραβικής καταγωγής και διέθετε τζακούζι, φέρεται να έχει αξία τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο σε αυτό το πολυτελές διαμέρισμα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία και μαρτυρίες που παρουσιάζονται από «Το Βήμα της Κυριακής», διαμένουν τα τελευταία έτη ο κ. Γιαννόπουλος και η σύζυγός του μαζί με δύο παιδιά που έχουν υιοθετήσει και τα οποία φέρεται να φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο. Στο γραμματοκιβώτιο της πολυκατοικίας και στο κουδούνι φιγουράρει το όνομα του προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού», και η διαμονή του εκεί είναι κοινός τόπος (συγκάτοικοί του μας επιβεβαίωσαν τη διαμονή του στο οίκημα).

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, που εξετάζονται ήδη από τις Αρχές, ο κ. Γιαννόπουλος και στο παρελθόν διέμενε σε παραθαλάσσιο κληροδότημα του «Χαμόγελου» στη Βάρκιζα, μικρότερης έκτασης. Χωρίς να διευκρινίζεται αν υπάρχει οποιοδήποτε αντίτιμο – εικονικό ή πραγματικό – για τη διαμονή του στη μεζονέτα του Αλίμου και γιατί το εν λόγω κληροδότημα δεν αξιοποιήθηκε προκειμένου να ενισχυθεί σημαντικά το «Χαμόγελο του Παιδιού». Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο κ. Γιαννόπουλος και οι συνεργάτες του (σ.σ.: αρκετοί από αυτούς, όπως ο υπεύθυνος τεχνικών έργων, είναι άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του) υποστηρίχθηκε πως υπάρχουν προβλήματα στην αξιοποίηση των ακινήτων λόγω αμφισβήτησης των διαθηκών, καθυστερήσεων σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, κ.λπ. Χωρίς όμως να δίνεται απάντηση γιατί δεν αξιοποιήθηκε το εν λόγω ακίνητο-«φιλέτο» που προφανώς δεν αντιμετώπιζε τέτοιου είδους προβλήματα. Δείτε περισσότερα: tovima.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.