Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ – Eντυπωσιακές εικόνες




Για ακόμη μία χρονιά, επισκέπτες όλων των ηλικιών είδαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) να μεταμορφώνεται σ’ ένα φωτεινό τόπο γιορτής κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής εκδήλωσης με οικοδέσποινα την ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη. Με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα φωτάκια, τρία πανύψηλα στολισμένα έλατα, εντυπωσιακές χορογραφίες από τα Σιντριβάνια στο Κανάλι, πέντε φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, και φυσικά εορταστικές μελωδίες από την Παιδική Χορωδία της Greek National Opera – Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς και μία ξεχωριστή συμμετοχική συναυλία (sing-along) μαζί με τις Chórεs της Μαρίνας Σάττι και τη συνοδεία οκτώ αντρικών φωνών και μουσικών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αμερικανού μαέστρου, συνθέτη και διευθυντή του Young People’s Chorus of New York City, Francisco J. Núñez.

Η συμμετοχική συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Lincoln Center for the Performing Arts στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center Agora Initiative, μίας σύμπραξης για τον επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου, μέρος της οποίας είναι οι «Δίδυμες Αγορές» («Twin Agoras») στο ΚΠΙΣΝ και το Lincoln Center. Όλη η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά (live streaming) στο φουαγιέ του David Geffen Hall στο Lincoln Center, αλλά και στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube. Η γιορτή της 1ης Δεκεμβρίου μεταδόθηκε και σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ2.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει, όπως πάντα, με την αποκλειστική δωρεά του Stavros Niarchos Foundation.

Φωτογραφίες: Θεόφιλος Βενάρδος, Πελαγία Καρανικόλα, Δανάη Κοκκινάκη, Lincoln Center



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.