Ο Αη Βασίλης πηγαίνει με τρενάκι σε όλα τα σχολεία της Γλυφάδας




Το τρενάκι του Δήμου Γλυφάδας με τον Αγιο Βασίλη, την Αγιοβασιλίτσα και ένα ξωτικό ξεκίνησε την περιοδεία του σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και, για πρώτη φορά, στα Λύκεια της Γλυφάδας. Έως και τις 22 Δεκεμβρίου, που κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα, το τρενάκι θα έχει επισκεφθεί όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, βάσει προγράμματος το οποίο διαμορφώνεται σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς. Ο ενθουσιασμός των παιδιών, η ξέφρενη χαρά τους μόλις αντικρίζουν το τρενάκι στο σχολείο τους, δεν περιγράφεται. Στα Νηπιαγωγεία και τα μικρά Δημοτικά (Α΄Β΄Γ΄τάξη) ο ερχομός του τρένου συνδυάζεται με ένα πάρτι με διαδραστικά παιχνίδια.

Σε όλα τα σχολεία και σε όλους τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο μέχρι τη Γ΄Λυκείου, ο Αη Βασίλης και η παρέα του μοιράζουν κόκκινα σκουφάκια και τα Κάλαντα τυπωμένα σε χαρτί του Δήμου Γλυφάδας. Τεχνητό βιολογικό χιόνι από αφρό νερού απλώνεται στο χώρο με τρόπο φαντασμαγορικό. «Το τρενάκι μας έχει πλέον καθιερωθεί στην πόλη, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το γιορτινό κλίμα. Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα επισκέπτεται όλες τις σχολικές μονάδες -6 με 7 κάθε μέρα- και η χαρά των παιδιών δεν περιγράφεται. Είναι κάτι που το απολαμβάνουμε και εμείς κάθε χρόνο με όλη μας την ψυχή», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Τη δράση συντονίζει η Δημοτική Σύμβουλος Άννυ Καυκά, μαζί με την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Δημοτική Σύμβουλο Γεωργία Βαμβακερού και την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρία Καράμπελα – Καραβουσάλη, με τη στήριξη της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας και Νέας Γενιάς Ελένης Καράχου – Σκούταρη.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.