Οι μαθητές του Αλίμου δίνουν μία δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Άκρως συγκινητική ήταν η προσέλευση μαθητών, καθηγητών, δασκάλων, στελεχών της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων των Συλλόγων Γ&Κ στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση/διαγωνισμό που οργανώθηκε από το σύλλογο Γ&Κ του 2ου ΓΕΛ και πραγματοποιήθηκε στο Κάρολος Κουν υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου.
Εκεί εκτέθηκαν συνολικά τα πιο πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δέντρα που φτιάχτηκαν από επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα υλικά.
Κατασκευαστές ήταν κατά βάση τα ίδια τα παιδιά με την υποστήριξη ενηλίκων (δασκάλων και γονέων).

“Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση που συντονίστηκε με μεράκι και αγάπη με σκοπό να χαρούν οι μικροί μας μαθητές και από ότι φαίνεται θα γίνει θεσμός” δήλωσε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης Γιάννης Αντωνάκης που ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης
Στόχος μας μέσα από τις περιβαλλοντικές μας δράσεις είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και να τους γίνει τόπος ζωής η διαδικασία της ανακύκλωσης. Όπως λέω πάντα πρέπει να δίνουμε μια ευκαιρία στα σκουπίδια …”

Το ΔΣ του συλλόγου γονέων του 2ου λυκείου Αλίμου, ευχαριστεί από καρδιάς τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της εκδήλωσης που ήταν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου.

“Οι φωνές και τα χειροκροτήματα τους έδωσαν ζωή στα πιο “πράσινα” δέντρα που μας παρουσίασαν υπενθυμίζοντας σε όλους εμάς ότι η φαντασία αυτών των παιδιών δεν έχει σύνορο σκέψης” αναφέρει η ανακοίνωση “Ο ενθουσιασμός και τα χαμόγελα των μικρών και μεγάλων μαθητών του Δήμου μας σήμανε σήμερα για εμάς την έναρξη μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής με σεβασμό στο περιβάλλον, σε αξίες, στον άνθρωπο στην αθωότητα που γεννά την φαντασία και δίνει ελπίδα ότι οι αυριανοί πολίτες θα φτιάξουν από το ασήμαντο το πιο σημαντικό για τη ζωή τους. Θα παράξουν πολιτισμό!
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Δήμο Αλίμου και τον Δήμαρχό μας Ανδρέα Κονδύλη που έδωσε “βήμα” στην έμπνευση των μαθητών και ευχόμαστε κάθε χρόνο να βλέπουμε όλο και περισσότερες δημιουργικές συμμετοχές σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.
Αναφορικά με το διαγωνιστικό κομμάτι οι νικητές είναι:
1) το πιο καλαίσθητο δέντρο: 3ο Δημ. σχολείο
2) το δέντρο με τα περισσότερα ανακυκλώσημα υλικά:
4ο Γυμνάσιο και 5ο Δημ. Σχολείο
3) Το πιο πρωτότυπο δέντρο:
9ο Δημ. Σχολείο.”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.