Μακελειό στη Νέα Σμύρνη: Γεμάτη από κόσμο η πλατεία λόγω του Μουντιάλ




Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης από την εκτέλεση που σημειώθηκε σε καφετέρια στην πλατεία της περιοχής με δύο Αλβανούς, ηλικίας 41 και 44 ετών, να πέφτουν νεκροί από τα πυρά ενός κουκουλοφόρου εκτελεστή που φορούσε χειρουργική μάσκα.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο protothema.gr επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο ένας από τους δύο νεκρούς Αλβανούς ήταν γνωστός στη Νέα Σμύρνη για «προστασία» προσθέτοντας ότι τον ήξεραν ως «Νίκο».

«Το θύμα ήταν γνωστό στην πλατεία, όλοι τον ξέραμε γιατί “πουλούσε” προστασία και τον ξέραμε ως “Νίκο”. Η κοπέλα που τραυματίστηκε ήταν θαμώνας. Την είδα αιμόφυρτη μέχρι που ήρθε το ΕΚΑΒ να την παραλάβει» λέει χαρακτηριστικά στο photothema.gr υπάλληλος της καφετέριας και αυτόπτης μάρτυρας.



Περιγράφοντας, δε, τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής, είπε ότι «ούρλιαζε ο κόσμος την ώρα που πυροβολούσε ο δράστης πάνω από τα κεφάλια τους. Επικράτησε πανικός κι έτρεχαν όλοι φοβισμένοι. Η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο γιατί παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου».

«Άκουσα 5-6 πυροβολισμός, στην αρχή νόμιζα ότι άκουγα βεγγαλικά, το περιμέναμε ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Σοκαρίστηκα, κατέβηκα κάτω, είδα τους αστυνομικούς και τον νεκρό. Γίνεται εμπόριο σε αυτή την πλατεία. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές γιατί η πλατεία μας έχει γίνει άντρο παρανομίας» δήλωσε στο protothema.gr άλλος κάτοικος της περιοχής. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η αιτία του φονικού στη Νέα Σμύρνη είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι «στόχος» ήταν ο 41χρονος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι με 5 σφαίρες. Πρόκειται για γνώριμο των Αρχών, καθώς είχε καταδικαστεί για λαθροδιακίνηση, ναρκωτικά και ληστείες. Ο 41χρονος ήταν εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους, ενώ οι Αρχές δεν βρήκαν πάνω του όπλο.

Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 44χρονος άνδρας, επίσης αλβανικής καταγωγής, ο οποίος καθόταν μαζί με τον «στόχο» του δράστη. Ο 44χρονος δεν ήταν γνωστός στις Αρχές και όπως φαίνεται πρόκειται για «παράπλευρη απώλεια». Το δεύτερο θύμα έφερε τραύματα σε θώρακα και στομάχι, στα οποία και υπέκυψε λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Μια αδέσποτη σφαίρα, στο αριστερό πόδι, δέχτηκε και μια 35χρονη γυναίκα, η οποία καθόταν με την αδελφή της στο δίπλα τραπέζι.

Ο δράστης χρειάστηκε δευτερόλεπτα για την εκτέλεση του σχεδίου, ενώ οι κινήσεις του δείχνουν επαγγελματία του είδους. Στο σημείο βρέθηκαν 7 κάλυκες, ενώ – σύμφωνα με τα στοιχεία – είχε και συνεργό, ο οποίος τον περίμενε λίγο πιο κάτω από την καφετέρια και τον βοήθησε να διαφύγει μετά τους πυροβολισμούς.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.