Βίντεο-ντοκουμέντο από τη Bούλα: Πολίτες καταδιώκουν κακοποιούς που έκλεβαν καταλύτες (VIDEO)




Μετά από κινηματογραφική καταδίωξη που κράτησε 22 χιλιόμετρα οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο μέλη συμμορίας κακοποιών από το Μενίδι που έκλεβε καταλύτες αυτοκινήτων στα νότια προάστια.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο του Star φαίνεται ένα ασημί όχημα με τους τέσσερις κακοποιούς να κάνει γρήγορα όπισθεν για να διαφύγει, καθώς κάτοικοι της Βουλιαγμένης τους πιάνουν στα «πράσα» τη στιγμή που ετοιμάζονται να κλέψουν καταλύτη αυτοκινήτου έξω από σπίτι.

«Ήταν ήδη σηκωμένο το αυτοκίνητο με γρύλο, την ώρα που τους εντόπισα και επειδή τους έπιασα στα πράσα, έφυγαν κατευθείαν. Μπήκαν στο αυτοκίνητο του αδελφού μου και το παράτησαν. Έτσι, δεν πρόλαβα να το ξηλώσουν ευτυχώς. Μπήκα στο άλλο αυτοκίνητο, έριξα τα μεγάλα φώτα πάνω τους και έγινε μια μικρή καταδίωξη για περίπου 5 λεπτά…», ανέφερε ένας από τους πολίτες που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Μέχρι να τους εντοπίσουν οι αστυνομικοί τους ακολουθούσαν μέχρι τη Ποσειδώνος, χάνοντας την επαφή μαζί τους στο ύψος της διασταύρωσής της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.



Στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης σήμανε συναγερμός και αμέσως ξεκίνησε κινηματογραφική καταδίωξη από περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

Ο οδηγός του ασήμι οχήματος δε σταματούσε στα σήματα των αστυνομικών. Από την Ποσειδώνος βγήκε στο ποτάμι και από την έξοδο της Μεταμόρφωσης έφτασε στις Αχαρνές, διανύοντας συνολικά 22 ολόκληρα χιλιόμετρα μέχρι να ακινητοποιηθεί το όχημα των κακοποιών. Μέσα στο ασημί όχημα οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις κλεμμένους καταλύτες και μια ηλεκτρική σέγα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές καταλυτών από οχήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες της 15-12-2022 στο Μενίδι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο ημεδαποί (24 και 30 ετών) για ένταξη και συμμετοχή σε συμμορία που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές καταλυτών από οχήματα, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άγνωστα μέλη της ομάδας.
Λίγο πριν τη σύλληψή τους, επιχείρησαν να αφαιρέσουν καταλύτη από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Βούλας, έγιναν αντιληπτοί από περίοικο, τράπηκαν σε φυγή με το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο και ενημερώθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης.
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έσπευσαν στο σημείο, ενεργώντας αναζητήσεις, εντόπισαν το όχημα με το οποίο κινούνταν οι δράστες στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και στη συνέχεια, το ακολούθησαν έως την ακινητοποίησή του στην περιοχή του Μενιδίου.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν δύο από τους δράστες και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της απόπειρας κλοπής και συνελήφθησαν.
Εντός του επιχειρησιακού οχήματος που κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- καταλύτες και εργαλείο κοπής (σέγα) που χρησιμοποιούσαν κατά τις εγκληματικές τους πράξεις.
Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και έπειτα από συνδυαστική αξιολόγηση πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, εξιχνιάστηκαν ακόμη -3- περιπτώσεις κλοπών-αφαίρεσης καταλυτών από αυτοκίνητα που τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κηφισιά, Νέα Φιλαδέλφεια, Βούλα).
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και σύλληψη των αγνώστων μελών της εγκληματικής ομάδας, καθώς και για την αποκάλυψη του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δράσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.