O Κονδύλης στην ΕΡΤ για τη μαρίνα Αλίμου – Πότε ξεκινούν και πότε ολοκληρώνονται τα έργα ανάπλασης




Τον Ιούνιο του 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για την ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου, τα οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του επενδυτή θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 2-2,5 χρόνια.

Η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων και μία από τις ιστορικότερες και εμβληματικότερες της Ελλάδας.

Αποτελεί σημείο αναφοράς της Πρωτεύουσας και αναπόσπαστο μέρος του παραλιακού της μετώπου, γνωστού και ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα». Η μαρίνα Αλίμου αποτελεί το βασικό ορμητήριο για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας και του yachting.

Από την 1/1/2021, έχει ξεκινήσει ο πλήρης ανασχεδιασμός της από τις εταιρίες ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ και REDS, με στόχο την αναβάθμισή της σε μία από τις πιο σύγχρονες τουριστικές μαρίνες της Μεσογείου έως τον Ιανουάριο του 2025.



Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης μίλησε για την αναμόρφωση της μαρίνας στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1: “Είμαστε στη μεγαλύτερη μαρίνα της χώρας με 210 στρέμματα χερσαία ζώνη και με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού επαγγελματικών σκαφών που θα μεταμορφωθεί στην πιο σύγχρονη, στην πιο όμορφη και λειτουργική μαρίνα της Ελλάδας. Είναι πραγματικά μεγάλη ανάγκη εδώ στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας όλες οι υποδομές που έχουμε να είναι όμορφες και λειτουργικές και για τους τουρίστες αλλά και για τους πολίτες.

Με δυνατότητες για ψυχαγωγία, αθλητισμό και πολιτισμό θα είναι πραγματικά ένα στολίδι. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια που βλέπετε έχουν μία πρωτοτυπία. Η δόμηση τα καταστήματα όλες οι χρήσεις θα αναπτυχθούν κάθετα προς τη λεωφόρο Ποσειδώνος και όχι παράλληλα όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε άλλες μαρίνες, δηλαδή να βλέπουμε από τη λεωφόρο την πλάτη των κτιρίων. Εδώ τα κτίρια θα είναι κάθετα προς την Ποσειδώνος και κατά κάποιο τρόπο θα αποτελούν συνέχεια της οικιστικής μορφής της πόλης.

Οι δρόμοι και τα κτίρια της πόλης νοητά θα προεκτείνονται μέχρι μέσα στη μαρίνα, θα ενωθεί με ολόκληρη την πόλη, άρα από την παραλιακή θα βλέπουμε απευθείας τη θάλασσα. Θα έχουμε πάρα πολλές εγκαταστάσεις αφενός για τα τουριστικά σκάφη αλλά και πολλές υποδομές, καταστήματα, καφέ κλπ, χρήσεις ψυχαγωγίας για τους πολίτες και περισσότερες από 1.000 θέσεις στάθμευσης. Το έργο έρχεται να κουμπώσει με την ευρύτερη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Από εδώ περνάει ο ενιαίος ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος από την Καλλιθέα έως τη Βουλιαγμένη που σχεδιάζεται από την Περιφέρεια Αττικής.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.