O Κονδύλης για τo βλήμα όλμου που βρέθηκε στον Άλιμο: Προσοχή σε όλους, ειδικά στα παιδιά




Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με αφορμή το βλήμα όλμου που βρέθηκε σήμερα το πρωί, από υπάλληλο στην καθαριότητα του δήμου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους εντοπίσουν παρόμοια απομεινάρια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ρέματα, λόφους ή αδόμητα οικόπεδα. Παράλληλα απευθύνει έκκληση στους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά τους. Να θυμίσουμε ότι το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού που ονομαζόταν “Χασάνι” βομβαρδιζόταν συχνά από τα μαχητικά των συμμάχων, ειδικά κατά τον τελευταίο χρόνο της γερμανικής Κατοχής. Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου:

“Τι άλλο θα βρούμε καθαρίζοντας την πόλη μας;
Σήμερα στις 08:00 π.μ. υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Αλίμου, ενώ καθάριζε στη συμβολή των οδών Φενεού, Πλαπούτα και Μακρυγιάννη στα όρια του Δήμου Αλίμου με την Αργυρούπολη, εντόπισε ένα βλήμα όλμου μέσα στον καλαμώνα που αποψίλωνε.
Ειδοποιήθηκε αμέσως η Δημοτική Αρχή και έσπευσε επί τόπου ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Αλβανός, ο οποίος και απέκλεισε την περιοχή μέχρις ότου επιληφθούν οι Αστυνομικές αρχές και προσέλθουν στο σημείο ειδικοί πυροτεχνουργοί.
Το βλήμα, που εκτιμάται ότι είναι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, απομακρύνθηκε εν τέλει αργά το μεσημέρι, κατόπιν ειδικών και συντονισμένων προσπαθειών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ομάδας εξουδετέρωσης Πυρομαχικών του Στρατού.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, μοιράζομαι μαζί σας δύο σκέψεις μου:

  • Από τη μία χαίρομαι ιδιαίτερα, που η ομάδα του Δήμου μας καθαρίζει τόσο σχολαστικά, ώστε φτάνει να εντοπίζει απομεινάρια 70 ετών, αλλά και που ταυτόχρονα έχει την ετοιμότητα να διαχειριστεί ιδιαίτερες καταστάσεις.
  • Από την άλλη πάλι, θέλω να σας παρακαλέσω να προσέχετε, ειδικά στις ανοιχτές περιοχές (ρέματα, λόφοι, εκτός σχεδίου εκτάσεις, αδόμητα οικόπεδα), καθώς έχουν εντοπιστεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν στην περιοχή μας βλήματα, τα οποία είναι επικίνδυνα και τα οποία υπάρχουν στην περιοχή μας λόγω της θέσης της (αεροδρόμιο). Κατά συνέπεια, αν εντοπίσετε κάτι παρόμοιο με αυτό που βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία, ΜΗΝ το ακουμπήσετε, αλλά καλέστε αμέσως την Αστυνομία ή τον Δήμο. Ενημερώστε, σας παρακαλώ, και τα παιδιά σας σχετικά.”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.