Bάρη: Θεατρικός μονόλογος με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών




Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.  Με αφορμή αυτή την επέτειο, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Τριλογία», διοργανώνουν θεατρική παράσταση, στις 25 Νοεμβρίου και ώρα 9μμ, στο Δημοτικό Θέατρο της Βάρης.

Πρόκειται για τον θεατρικό μονόλογο «Μα πoύ πήγε η Ελένη;», πάνω σε κείμενο της Χρύσας Ποζίδου, η οποία σκηνοθετεί και ερμηνεύει.  Ο μονόλογος θίγει ανοιχτά το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε μία κοπέλα με τον σύντροφο και μετέπειτα σύζυγό της.

Η παράσταση ανέβηκε τον Ιούνιο που μας πέρασε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Βούλας «Μίκης Θεοδωράκης» και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.  Έτσι, αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση της ίδιας παράστασης, σε μεγαλύτερο χώρο, από τον Δήμο μας και την Τριλογία.

Η Χρύσα Ποζίδου είναι απόφοιτος του 2ου Γυμνασίου Βούλας, όπου έκανε τα πρώτα της θεατρικά βήματα με την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη.



Ο μονόλογος που θα παρακολουθήσουμε είναι η πρώτη της απόπειρα να γράψει κείμενο για παράσταση, παρουσιάζοντας ένα φλέγον ζήτημα της Ελληνικής Κοινωνίας.  Έχει βραβευτεί στο φεστιβάλ μονολόγων του θεάτρου Εύπολις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.