Aργυρούπολη: Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή
Τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, η οποία επί μισό αιώνα προσφέρει άοκνα σημαντικό έργο για τη φροντίδα και την προστασία παιδιών με εγκεφαλική παράλυση αλλά και των οικογενειών τους, τιμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Δομής στην Αργυρούπολη, παρουσία της Προέδρου Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, τον οποίο υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Εταιρείας Δ. Οικονόμου.
Παρόντες ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος, ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, η Υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Μιχαηλίδου, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Σ. Κυμπουρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στη Δομή και άλλοι.
Επισημαίνεται πως το Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Πόρτα Ανοιχτή, εξυπηρετεί καθημερινά 240 παιδιά, νέους και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, παρέχοντάς τους φροντίδα και βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους, ενώ από το 2004 λειτουργούν στο Πρότυπο Κέντρο, ο Ξενώνας Προσωρινής Διαμονής, προσφέροντας εβδομαδιαίες φιλοξενίες σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση όλων των ηλικιών. Σημαντικές είναι και οι υπηρεσίες που παρέχουν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Φωτεινή» και «Αριάδνη» σε ενήλικες που αδυνατούν να διαμείνουν μόνιμα στο οικογενειακό περιβάλλον τους.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παιδιά, γονείς και εθελοντές μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες τους ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και θεατρική παράσταση από την Καλλιτεχνική Λέσχη.

Χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών – Πόρτα Ανοιχτή
“Φιλανθρωπία είναι μια έννοια με ευρύτατο περιεχόμενο. Δεν εξαντλείται στην οικονομική προσφορά, όσο σημαντική και αν είναι αυτή. Είναι η ικανότητα να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ενότητα με τον άλλον. Η ανιδιοτελής προσφορά εαυτού, η ενεργός παρουσία δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη.Αυτοί είναι οι άξονες γύρω από τους οποίους κινείται, εδώ και πενήντα χρόνια, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα ανοιχτή», που παρέχει ουσιαστική βοήθεια σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση και τα εξοπλίζει με δεξιότητες, καθώς και με ψυχική δύναμη και αυτοπεποίθηση, αίροντας έτσι τον κοινωνικό αποκλεισμό που τους απειλεί.

Σκέφτομαι τους πρώτους γονείς που πήραν την πρωτοβουλία για την ίδρυση της Εταιρείας, τον πόνο και την αγωνία τους για την εξέλιξη των παιδιών τους και την ορθολογική και ψύχραιμη αντιμετώπιση του προβλήματός τους. Θέτοντας ως στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου για την προαγωγή των συμφερόντων των ατόμων με κινητικές αναπηρίες και με τη συνδρομή ιδιωτών, ιδρυμάτων, οργανώσεων και εταιρειών, δημιούργησαν μια «Πόρτα ανοιχτή» για την εξυπηρέτηση και την ενδυνάμωση όσων πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στη χώρα μας. Μια πόρτα ανοιχτή στη ζωή, στη φυσιολογική ένταξη στην κοινωνία, στην ευημερία και την αξιοπρέπεια.

Σήμερα, μπορείτε δικαίως να υπερηφανεύεστε για το έργο σας. Η πίστη σας στη μοναδική αξία και τις απέραντες δυνατότητες κάθε ανθρώπου, η ενίσχυση των δεξιοτήτων του καθενός μέσω της παιδείας, της καλλιέργειας και της τέχνης, η προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας έχουν ήδη ανακουφίσει πάνω από 4.000 οικογένειες στα χρόνια που πέρασαν. Τα προγράμματα που παρέχει το Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», όπως και ο Ξενώνας Προσωρινής Διαμονής, βελτιώνουν τη ζωή των πασχόντων, ενώ οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Φωτεινή» και «Αριάδνη» αποτελούν ένα φιλόξενο, ασφαλές σπίτι για ενήλικες που αδυνατούν να διαμείνουν μόνιμα στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Το πολυδιάστατο έργο σας έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια αποφασιστικότητα, έμπνευση και πίστη στις αρχές σας τις προσπάθειες να ανοίξετε καινούριους δρόμους και να επεκτείνετε τους ορίζοντες κάθε παιδιού, νέου, ή ενήλικα που προσφεύγει σ’ εσάς.”

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Θέλω να συγχαρώ θερμά την Πρόεδρο Δ. Οικονόμου καθώς και όλα τα μέλη του ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή που συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας, για το πολύτιμο κοινωνικό έργο που προσφέρουν στους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση καθώς και στους γονείς τους οι οποίοι και αυτοί αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον αγώνα που δίνουν προκειμένου τα παιδιά τους να έχουν μία ποιοτική και αξιοπρεπή ζωή. Η Εταιρεία αποτελεί Πρότυπο Δομής και Φροντίδας, ανακουφίζοντας όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες οικογένειες. Είναι η έμπρακτη απόδειξη πως όταν υπάρχει θέληση και όραμα, μπορούν να γίνουν θαύματα.
Τιμούμε και στηρίζουμε το σημαντικό κοινωνικό έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή για την προστασία των παιδιών. Ως Περιφέρεια Αττικής παραμένουμε στο πλευρό τους και έτοιμοι να συνδράμουμε την προσπάθεια τους».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.